Πάει για μεγάλος… πατερούλης

Πάνω στη χαρά του για την πληρωμή των χρεών και τη λύση ενός προβλήματος που ταλαιπώρησε τον ΠΑΟΚ πολύ τα προηγούμενα χρόνια (όχι και τόσο τα τελευταία τρία, είναι η αλήθεια…), ο Ιβάν Σαββίδης μίλησε για πολλά πράγματα, βγαίνοντας από την ΦΑΕ Θεσσαλονίκης.

Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ μίλησε για τους στόχους του, αν και αυτή τη φορά ήταν πιο εγκρατής και απέφυγε τις φανφάρες, ενώ μεταξύ άλλων εξέφρασε και την επιθυμία του, να γίνει ο “μεγάλος πατερούλης” της οικογένειας του ΠΑΟΚ, έχοντας υπό τη σκέπη του όλο το σύλλογο…

“Εγώ δεν βλέπω τον ΠΑΟΚ απλά σαν ΠΑΕ και ποδόσφαιρο. Αντιμετωπίζω τον ΠΑΟΚ στο σύνολό του, το μπάσκετ, το βόλει, το γυναικείο ποδόσφαιρο, το χάντμπολ, στηρίζουμε όλα τα τμήματα του ΠΑΟΚ, της οικογένειας του ΠΑΟΚ. Και όλα όσα αφορούν την έννοια του ΠΑΟΚ θα προσπαθήσουμε να τα στηρίζουμε”, είπε μεταξύ άλλων.

Η σχεση του με τον Ερασιτέχνη είναι γνωστή. Ως ΠΑΕ, δίνει κάθε χρόνο 550.000 ευρώ στον ΑΣ ΠΑΟΚ ως αντάλλαγμα για το σήμα και τη χρήση του Τούμπας. Η συμφωνία ισχύσει ως το 2017, αλλά είναι πιθανό να αναπροσαρμοστεί και να επεκταθεί.

Είναι γνωστό ότι ο Ιβάν Σαββίδης χρηματοδοτεί σε σημαντικό βαθμό την ΚΑΕ, πληρώνοντας υποχρεώσεις της στην εφορία, όπως είναι γνωστό ότι έχει ολοκληρώσει τον οικονομικό έλεγχο μέσω του συνεργάτη του,, Αρτούρ Νταβιντιάν, προκειμένου να αποκτήσει και την ΚΑΕ. Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, η ΚΑΕ θα βρεθεί σύντομα υπό τη σκέπη του.

Είναι επίσης ξεκάθαρο ότι πολλά τμήματα του Ερασιτέχνη έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον του Σαββίδη.

Το τμήμα βόλεϊ πρώτο – πρώτο με την τελευταία του επιτυχία. Δύο φορές ο Σαββίδης κάλυψε την μετάβαση της ομάδας βόλεϊ στην Αθήνα και τελευταία ο Ανδρέου προσπαθεί να είναι κοντά του για να τον φέρει και πιο κοντά στο ΤΑΠ, το οποίο σε ένα χρόνο θα πρέπει να γίνει ανώνυμη εταιρία, όπως προβλέπει η νομοθεσία.

Το τμήμα χάντμπολ είναι επίσης ένα τμήμα, που έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον του Σαββίδη, ο οποίος αγαπά το συγκεκριμένο άθλημα, άλλωστε έχει σχέση με την γυναικεία ομάδα του Ροστόφ.

Ο Σαββίδης είχε μια επαφή με τους επικεφαλής της ομάδας χάντμπολ μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου, έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον, και είναι πρόθυμος να βοηθήσει και την ομάδα χάντμπολ, που χρειάζεται μια έστω και μικρή ενίσχυση για να ανέβει επίπεδο.

Γεγονός είναι πως ο Σαββίδης έχει διαπιστώσει πως στα περισσότερα τμήματα του ΑΣ γίνεται σπουδαία δουλειά με λίγα μέσα, θέλει να έρθει πιο κοντά και να γίνει κι αυτός μέρος της προσπάθειας.