Απεργία στην Primera Division

Χωρίς αποτέλεσμα ήταν η σημερινή συνάντηση εκπροσώπων όλων των εμπλεκόμενων πλευρών, καθώς ουδείς ήταν διατεθειμένος να υποχωρήσει.

Δύο ώρες διήρκησε η σύσκεψη του προέδρου του Συνδικάτου των Ισπανών ποδοσφαιριστών, του προέδρου της Λίγκας και εκπροσώπου της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της χώρας, η οποία κατέληξε σε αυτό που ήταν γνωστό και ανακοινώθηκε επίσημα την περασμένη Παρασκευή: απεργία από τις 16 Μαϊου με παράλληλη επ’ αόριστον αναβολή.

Τα εμπλεκόμενα μέρη εμφανίστηκαν αδιάλλακτα και οι ποδοσφαιριστές αποφάσισαν να εμμείνουν στην απόφασή τους.

Πλέον άπαντες στρέφουν το ενδιαφέρον τους στην αυριανή εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε ο Χαβιέρ Τέμπας, πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής, ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη η απεργία.

Aν η δικαστική απόφαση είναι αρνητική στο αίτημα του Τέμπας, δεν θα διεξαχθεί το προσεχές Σαββατοκύριακο κανένας αγώνας επαγγελματικής κατηγορίας στην ιβηρική χώρα.

«Δεν υπάρχει καμία συμφωνία. Η Λίγκα δεν δέχεται τα αιτήματά μας, η απεργία ισχύει» ανέφερε ο Λουίς Ρουμπιάλες, πρόεδρος των ποδοσφαιριστών, κατά την αποχώρησή του από τη συνάντηση.

«Εδώ που φθάσαμε, θα ήταν απίθανο να συμφωνήσουμε. Δυστυχώς, οι ποδοσφαιριστές δεν δέχονται να συζητήσουν τις προτάσεις μας και εμμένουν στις δικές τους» ήταν οι δηλώσεις του Τέμπας.