Αμετανόητος Μπουτάρης: «Μια ομάδα στη Θεσσαλονίκη»

Αμετακίνητος και… αμετανόητος ο Γιάννης Μπουτάρης, επιμένει πως εάν η Θεσσαλονίκη επιθυμεί να πρωταγωνιστήσει στον αθλητικό τομέα, πρέπει να έχει μία ομάδα στο ποδόσφαιρο και μία στο μπάσκετ.

«Αυτό που πιστεύω εγώ και το έχω πει επανειλημμένα και παλαιότερα και το λέω και τώρα, είναι πως η Θεσσαλονίκη, εάν θέλει πραγματικά να πρωταγωνιστήσει στη Super League που είναι πιο πολύ θέαμα παρά αθλητισμός,  πρέπει να ενωθεί και να έχει μία ομάδα στο ποδόσφαιρο, ίσως και μία στο μπάσκετ.

Αλλιώς δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να σηκώσει κεφάλι. Τα λεφτά που χρειάζονται για να πρωταγωνιστήσει είναι πάρα πολλά, δεν είναι δυνατόν να λειτουργεί το σύστημα έτσι όπως λειτουργεί, αποκλείεται. Αυτό αποδείχθηκε κιόλας. Στο μπάσκετ και στο ποδόσφαιρο πρωταγωνιστούν ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός, των οποίων οι προϋπολογισμοί είναι όσο όλων των υπόλοιπων ομάδων. Έτσι δεν γίνεται…» ανέφερε πιο συγκεκριμένα.

Επίσης, στη συνέντευξη που παραχώρησε σε σπουδαστές δημοσιογραφίας του ΙΕΚ Δέλτα ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, αναφέρθηκε στο γεγονός πως τον έβριζαν οι φίλαθλοι του Άρη στην εκδήλωση για τον Νίκο Γκάλη στο Αλεξάνδρειο, τονίζοντας πως δεν τον ενόχλησε.

«Τη δεκαετία του 1980 εγώ ήμουν αντιπρόεδρος στην ομάδα μπάσκετ του  Άρη και τότε είχα πάρα πολλά λεφτά. Τους έδωσα σε αυτή τη δεκαετία-οχταετία γύρω στα 400 εκατομμύρια δραχμές, υποστηρίζοντας, πληρώνοντας τους μισθούς και όλα τα σχετικά. Και βέβαια ευχαριστήθηκαν πολλοί. Όταν μπήκε στο παιχνίδι ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός, ο Γιαννακόπουλος και ο Κόκκαλης, αυτοί είχαν πολλά περισσότερα λεφτά κι έτσι δεν ξανά ασχολήθηκα καθόλου μετά.

Όταν άρχισαν τα πράγματα να εκφυλίζονται, με διάφορα που συνέβησαν και δεν είναι ανάγκη να τα πούμε τώρα, είπα δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Θα βλέπει στην τηλεόραση ότι βλέπω και δεν με ενδιαφέρει. Δεν με ενόχλησε που βρίζανε οι φίλαθλοι στη γιορτή για τον Γκάλη γιατί είπα τόσο ξέρουν τόσο φωνάζουν».