«Πόλεμος» και στη μέση η… ΑΕΛ

Μόλις έγινε γνωστή από την επιτροπή αδειοδοτήσεων ότι η ΑΕΛ δεν εξασφαλίζει άδεια συμμετοχής στη Σούπερ Λιγκ (εν δυνάμει αδύνατο, καθώς δεν προλαβαίνει το τραίνο της ανόδου) ξέσπασε μέσω ανακοινώσεων μία άγρια κόντρα μεταξύ του νυν ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, Βασίλη Πλεξίδα και του πρώην, Κώστα Πηλαδάκη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ

«Μετά από σχεδόν δύο χρόνια σκληρού αγώνα για την αναγέννηση και τη δημιουργία μιας μεγάλης ΑΕΛ από τα συντρίμμια της εποχής Πηλαδάκη και αφού η ομάδα βρέθηκε στη Γ’ Εθνική, χωρίς γήπεδο και προπονητήριο και αφού ναυάγησε η προσπάθεια αφανισμού της ιστορίας της με εκτρώματα τύπου «ΑΕΛΟΒΕΡΟΙΑΣ», έφτασε η στιγμή των πραγματικών και αδιάψευστων ευθυνών όλων εκείνων, συμπεριλαμβανομένου και μηδέ εξαιρουμένου του κ. Πηλαδάκη προσωπικά για όσα αποφάσισε η Πρωτοβάθμια Επιτροπή Αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ.

Συγκεκριμένα, οι ψευδείς για δύο χρόνια υποσχέσεις αρχικά και διαβεβαιώσεις εν συνεχεία για το δήθεν πέρας της εκκαθάρισης της ΠΑΕ ΑΕΛ 1964, στερούν από την ΑΕΛ την αδειοδότηση για την Σούπερ Λίγκα που αιτήθηκε.

“Συγχαρητήρια” σε αυτούς που βραβεύουν, υποστηρίζουν και αποτελούν το δεκανίκι του κ. Πηλαδάκη μέχρι σήμερα στην πόλη της Λάρισας.

Η Διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΛ έμαθε αυτά τα δύο χρόνια να μάχεται και να παλεύει απέναντι σε κάθε είδους εμπόδιο που της παρουσιάστηκε, παρά τους χλευασμούς και τις ύβρεις στο πρόσωπό της και θα ξαναπαλέψει για το καλό και συμφέρον της ΑΕΛ, ώστε να αποκτήσει την αδειοδότηση ενώπιον της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Αδειοδότησης της ΕΠΟ.

Η διαφορά όμως είναι ότι η Διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΛ όλα όσα υποστηρίζει τα εννοεί και θα τα πράξει ευελπιστώντας ότι θα δικαιωθεί.

Ο κ. Πηλαδάκης εφεξής δεν δικαιούται να υποστηρίζει πως ενδιαφέρεται για το καλό της ΑΕΛ. Είναι κατανοητή πλέον και στον πιο αδαή η σκοπιμότητα υπό την οποία υποκινούσε ο κ. Πηλαδάκης τις απόψεις για παραμονή της ΑΕΛ για χρόνια στις μικρότερες κατηγορίες.

Το μητρικό σωματείο ήρθε η ώρα να αναλάβει τις ευθύνες του και να εξηγήσει στον κόσμο γιατί πλέον η ΑΕΛ είναι έρμαιο του κ. Πηλαδάκη, τόσο για την αδειοδότηση, όσο και για το γήπεδο.

ΠΑΕ ΑΕΛ»

Η δήλωση Πηλαδάκη αναφέρει

«Ο κ. Πλεξίδας και οι συνεργάτες του έχουν συνηθίσει τον κόσμο σε ανακρίβειες και ψέματα, προφανώς για να καλύψουν την διοικητική τους ανυπαρξία. Η εκκαθάριση έχει περαιωθεί και ολοκληρωθεί από τα μέσα Αυγούστου με πρακτικό που υπογράφτηκε και από το Δ.Σ του σωματείου, πρακτικό το οποίο μαζί με τον τελικό ισολογισμό κατατέθηκαν στο αρμόδιο τμήμα του υπουργείου ανάπτυξης, λίγες μέρες μετά αφότου εκποιήθηκε και το τελευταίο πάγιο στοιχείο.

Η πράξη αυτή -μαζί με τελικά συμπληρωματικά στοιχεία που ζητήθηκαν από το υπουργείο- ήταν και η τελευταία των εκκαθαριστών για την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης και διαγραφής της από το ΜΑΕ. Η διαγραφή της εταιρείας είναι μια εσωτερική διαδικασία του υπουργείου που δεν επιτρέπονται ιδιαίτερες παρεμβάσεις, παρ’ όλα αυτά στάλθηκε εξώδικο προ τριμήνου με ερώτημα – μεταξύ άλλων – «γιατί δεν διαγράφεται η εταιρεία;» χωρίς καμία απάντηση.

Η ευθύνη της μη διαγραφής της εταιρείας είναι του υπουργείου και αυτών που έκαναν μηνύσεις και διάφορες δηλώσεις για δήθεν ελέγχους και ποινικές ευθύνες. Δεν θα δικαιολογηθούμε για ένα ακόμη ψέμα στα τόσα και τόσα που έχουν ειπωθεί. Η εκκαθάριση έχει περαιωθεί και ας ψάξουνε άλλες αιτιολογίες αποπροσανατολισμού του κόσμου, όπως τις καταγγελίες παιχτών και τις σκιώδεις πράξεις στην ολοκλήρωση τυπικών διαδικασιών, πράξεις που βαραίνουν πολλούς».