Περιμένοντας τους Ρώσους

Δύσκολη για δεύτερη συνεχή χρονιά φαίνεται πως θα είναι η τουριστική αγορά της Ρωσίας για την Ελλάδα, αν αναλογιστεί κανείς ότι η χώρα μας βρίσκεται στην πέμπτη θέση των δημοφιλέστερων προορισμών για τους Ρώσους τουρίστες. Τη διαπίστωση έκαναν τουριστικοί πράκτορες σε συνέδριο της τουριστικής αλυσίδας της Ρωσίας και των χωρών της Κ.Α.Κ (Mouzenidis) στο ξενοδοχειακό συγκρότημα Porto Carras Grand Resort της Χαλκιδικής.

Όπως ανέφεραν άνθρωποι του ομίλου περιμένουν αύξηση της τάξης του 30% στη διακίνηση τουριστών, στη διάρκεια του 2015. «Άλλωστε ο Όμιλος, που το 2014 διακίνησε σχεδόν 400.000 τουρίστες από τους οποίους οι 250.000 και πλέον ήταν Ρώσοι, ετοιμάζει είσοδο σε νέες αγορές ενώ έχει δρομολογήσει την προμήθεια πέντε νέων αεροσκαφών για τη θυγατρική Ellinair που από την επόμενη εβδομάδα ανοίγει τα φτερά της για νέους προορισμούς»

Τα συγκεκριμένα στοιχεία ανακοινώθηκαν στη διάρκεια του τουριστικού forum και στο οποίο συμμετέχουν 110 τουριστικοί πράκτορες της αλυσίδας HOT TOURS από είκοσι πόλεις της Ρωσίας, αλλά και από την Λευκορωσία και την Αρμενία.

Στη διοργάνωση που άρχισε με παρουσιάσεις και συνεχίζεται με Β2Β συναντήσεις, μετέχουν μεγάλοι ελληνικοί ξενοδοχειακοί όμιλοι που έχουν στη δύναμή τους πάνω από 100 ξενοδοχεία στη Χαλκιδική, την Κρήτη, την Αττική, την Πιερία, τα νησιά του Ιουνίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι Ρώσοι αγαπούν την Ελλάδα, αγαπούν τη Χαλκιδική και όλα τα πακέτα οργανωμένων διακοπών- είτε αφορούν το δίπτυχο «ήλιος και θάλασσα», είτε ειδικές μορφές τουρισμού όπως ο θρησκευτικός- περιηγητικός, είτε ακόμη συνδυασμό διακοπών με αγορές ακινήτων, αλλά και γουναρικών- έχουν μεγάλη ζήτηση.

Όπως είπε η γενική διευθύντρια της HOT TOURS κ. Σβετλάνα Μακάροβα, η Ελλάδα προσφέρει πολλές επιλογές για το Ρώσο τουρίστα και σε ανταγωνιστικές τιμές, ενώ υπάρχουν μεγάλα περιθώρια για αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς τη χώρα μας. Για τη φετινή σαιζόν υπάρχουν θετικά σημάδια αλλά δύσκολα μπορούν να γίνουν προβλέψεις.

Σημειώνεται ότι πρώτη στη προτίμηση των Ρώσων τουριστών είναι η Τουρκία, ακολουθεί η Αίγυπτος, στη τρίτη θέση είναι η Ταϋλάνδη και ακολουθούν στην τέταρτη και Πέμπτη Ισπανία και Ελλάδα.

Πηγή : karfitsa