Η κατάθεση Μελισσανίδη

Ειδική αναφορά στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Βέροια το 2013 και όσα έχουν καταγγελθεί ότι συνέβησαν σε αυτό έχει κάνει στον ειδικό ανακριτή διαφθοράς ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

Αναλυτικά η κατάθεση Μελισσανίδη

«Είμαι 35 χρόνια στο χώρο του ποδοσφαίρου, από το 1992 έως το 1995 ήμουν πρόεδρος και ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΚ και σήμερα είμαι μέλος της κατασκευαστικής εταιρείας “Δικέφαλος ΑΕ”, η οποία έχει αναλάβει να κατασκευάσει το γήπεδο της ΑΕΚ στη Ν. Φιλαδέλφεια.

Όλα αυτά τα χρόνια που ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο πάντα υπήρχε παρασκήνιο και πάντα ευνοούνταν οι μεγάλες ομάδες, αλλά από το 2010 και μετά η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί ξεπερνά κάθε προηγούμενο.

Σήμερα λοιπόν πιστεύω και από όσα έχω ακούσει από τις νόμιμες υποκλαπείσες συνομιλίες, με παρέμβαση του κ. Μαρινάκη έγινε αλλαγή στην ηγεσία της ΕΠΟ και αντί του κ. Πιλάβιου τοποθετήθηκε ο κ. Σαρρής. Με τον τρόπο αυτό ο Ολυμπιακός ελέγχει τους δύο κρίσιμους πυλώνες της ΕΠΟ, τη διαιτησία και τις δικαιοδοτικές επιτροπές.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της μεγάλης παρέμβασης του Ολυμπιακού στα αθλητικά δικαιοδοτικά όργανα αλλά και της εύνοιας που έχει είναι αφενός, ότι για την υπόθεση για τη οποία μιλάμε, οι αθλητικοί Εισαγγελείς της ΕΠΟ δεν ζήτησαν να ενημερωθούν για το εισαγγελικό πόρισμα του κ. Κορέα και να προχωρήσουν στις δικές τους νόμιμες ενέργειες, αφετέρου μετά τα πρόσφατα επεισόδια, που έλαβαν χώρα στη συνεδρίαση της Σούπερ Λιγκ μεταξύ των κ. Αλαφούζου και Μαρινάκη, ο τελευταίος δεν έχει κληθεί από δηλώσεις του κ. Μαρινάκη σε βάρος μου, αμέσως κλήθηκα από τους αθλητικούς Εισαγγελείς για δυσφήμηση, μολονότι όπως προανέφερα δεν έχω κάποια διοικητική ιδιότητα στην ΠΑΕ ΑΕΚ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κλήθηκα ως “διοικητικός ηγέτης” της ΠΑΕ ΑΕΚ και τελικά, όταν ο κ. Πετρόπουλος κατάλαβε το λάθος του, απάλλαξε εμένα και την ΑΕΚ.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό παράδειγμα, που έχω να αναφέρω σε σχέση με την επιρροή του Ολυμπιακού σε σχέση με άλλες ομάδες, είναι αυτό που μεταφέρθηκε από τον κ. Καλαϊτζίδη Δημήτρη. Αυτός ήταν προπονητής της ΠΑΕ Βέροιας και επρόκειτο η ομάδα να παίξει με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη. Ο Πρόεδρος της ομάδας ζήτησε από τον προπονητή να δώσουν το παιχνίδι στον Ολυμπιακό, ο προπονητής όμως αντέδρασε στην ενέργεια αυτή.

Τελικά το παιχνίδι ξεκίνησε και τελείωσε το πρώτο ημίχρονο 0-0. Στο ημίχρονο ο Πρόεδρος πήγε με κάποιους άλλους παράγοντες στα αποδυτήρια της ομάδας του και πάλι ζήτησε από τον προπονητή να δώσουν το παιχνίδι και μάλιστα με 3-0. Ο προπονητής και πάλι αντέδρασε, αλλά τότε μετά την έξοδο του προπονητή στο γήπεδο ο Πρόεδρος μίλησε στους παίκτες της ομάδας και τους είπε το ίδιο πράγμα.

Τελικά κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού δύο παίκτες και συγκεκριμένα ο Καφές και Γεωργέας αντέδρασαν γι’ αυτά που έβλεπαν, είπαν στον προπονητής να τους αλλάξει και τους άλλαξε και τελικά το παιχνίδι έληξε με 3-0 υπέρ του Ολυμπιακού.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση του αναπληρωτή Προέδρου της ΚΕΔ κ. Ζωγράφου, ο οποίος μετά την επίθεση που δέχτηκε και ενώ βρισκόταν στο νοσοκομείο, ο πρώτος τον οποίο κάλεσε στο τηλέφωνο ήταν ο κ. Μαρινάκης, ο οποίος έσπευσε να τον επισκεφτεί στο νοσοκομείο και ο οποίος, από πληροφορίες που έχω, είπε στη γραμματέα του να ενημερώσει τηλεφωνικά τον κ. Σαρρή, όπως και έγινε.

Αυτό που μου κάνει εντύπωση στην περίπτωση αυτή είναι με ποια ιδιότητα πήγε στο νοσοκομείο ο κ. Μαρινάκης, καθώς ούτε Πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ είναι ούτε έχει κάποια σχέση με την ΕΠΟ. Πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα και έχει μεγάλο σύλλογο, αδικείται όμως από τον Πρόεδρό του. Αποτέλεσμα της εγκληματικής οργάνωσης και της δράσης της είναι ότι σήμερα ο κόσμος έχει απομακρυνθεί από το ποδόσφαιρο και δεν πηγαίνει στα γήπεδα. Σας προσκομίζω και ένα δημοσίευμα από την ιστοσελίδα iefimerida.gr. Τίποτε άλλο δεν έχω να προσθέσω».