Ξέρουμε τι να κάνουμε για να προκριθούμε…

Ο ΠΑΟΚ έκανε το πρώτο βήμα, προηγείται με 1-0 στη σειρά των αγώνων του με το Ρέθυμνο Aegean και ετοιμάζεται για το δεύτερο παιχνίδι που θα γίνει στην Κρήτη. Η νίκη, το 2-0 και η πρόκριση στην ημιτελική φάση των πλέι οφ είναι αυτό που θέλει η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου και ο Χρήστος Σαλούστρος, μιλώντας στο paokbc.gr για τον αγώνα του Σαββάτου, εξέφρασε την αισιοδοξία του για το αυριανό ματς…

Ο Χρήστος Σαλούστρος αναφέρθηκε αρχικά στο παιχνίδι της περασμένης Τετάρτης και στις δυσκολίες που συνάντησε ο ΠΑΟΚ μέχρι να φτάσει στη νίκη… «Κάναμε το δύσκολο κομμάτι, να κερδίσουμε δηλαδή το πρώτο παιχνίδι. Αυτό ήταν το πιο δύσκολο και τώρα πια νομίζω ότι θα πάμε στο δεύτερο παιχνίδι χωρίς άγχος και μεγάλη πίεση, για να πάρουμε τη νίκη και την πρόκριση. Νομίζω ότι η πίεση θα είναι πλέον στον αντίπαλό μας. Ξέρουμε τι μπορούμε να κάνουμε, έχουμε αυτοπεποίθηση και πιστεύω ότι θα περάσουμε στην επόμενη φάση. Τελειώσαμε την κανονική περίοδο με δύο εξαιρετικά παιχνίδια, με πολύ καλές επιδόσεις στην επίθεση, αλλά τα πλέι οφ είναι μία εντελώς διαφορετική ιστορία. Το σημαντικό για μας ήταν ότι ακόμη και στην κακή μας επιθετικά μέρα,, καταφέραμε να κερδίσουμε και να κάνουμε το πρώτο σημαντικό βήμα για την πρόκριση κι αυτό είναι που μετράει…»

Τι είναι αυτό που θα μετρήσει στο παιχνίδι του Σαββάτου;

«Το Ρέθυμνο είναι μία επιθετική ομάδα από τη φύση της. Πρέπει να δούμε πως θα πάει ο ρυθμός του αγώνα, να έχουμε εμείς τον έλεγχο, ενώ όπως είναι φυσικό έχουμε προσαρμόσει και κάποια πράγματα, ανάλογα με το πώς πήγε το πρώτο παιχνίδι. Οι προπονητές μας ξέρουν πολύ καλά πως θα μας προετοιμάσουν για το παιχνίδι του Σαββάτου κι από εκεί και πέρα είναι δικό μας θέμα να κάνουμε αυτό που πρέπει στο γήπεδο, να κερδίσουμε και να πάρουμε την πρόκριση».

Υπάρχει μεγάλο κίνητρο στην ομάδα για τα πλέι οφ και για μία διάκριση;

«Νομίζω ότι η χρονιά είναι ήδη επιτυχημένη, με την έννοια ότι κάναμε ένα βήμα παραπάνω στην Ευρώπη και στην Ελλάδα είχαμε μία πολύ καλή πορεία στην κανονική περίοδο, κάναμε 19 νίκες, αλλά δεν μας φτάνει αυτό. Θέλουμε να προσπαθήσουμε για το κάτι παραπάνω, αλλά όλα πρέπει να γίνουν με την σειρά τους. Να περάσουμε τα Ρέθυμνο και σίγουρα υπάρχει δίψα σε όλη την ομάδα για διάκριση. Ξέρουμε ότι κάθε ματς είναι μία διαφορετική ιστορία κι αυτό που θέλουμε είναι μέσα από την δουλειά μας και την μεγάλη προσπάθεια μέσα στο γήπεδο, να είμαστε όχι απλά ανταγωνιστικοί, αλλά να κερδίζουμε σε κάθε παιχνίδι».