Να καταργηθεί το Final Four

Να πάρει στοιχεία από το ΝΒΑ θα πρέπει η Ευρωλίγκα, μιας και δεν γίνεται να κρίνεται όλη η σεζόν σε ένα και μόνο παιχνίδι, σύμφωνα με τον Σόνι Ουίμς

Τον περασμένο Μάρτιο, ο πρώην τεχνικός της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και νυν assistant coach των Spurs Έτορε Μεσίνα εξέφρασε την αντίθεσή του στο υπάρχουν σύστημα που “βγάζει” πρωταθλητή Ευρώπης.

“Το συγκεκριμένο format (σ.σ. Final Four) δεν με εκφράζει. Θα ήταν προτιμότερο να αντικατασταθεί με σειρά αγώνων. Όλοι οι προπονητές με τους οποίους έχω μιλήσει για το ζήτημα, συμφωνούν μαζί μου” εξήγησε ο Ιταλός.

Παραμονές της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό στον ημιτελικό της Euroleague, ο Σόνι Ουίμς κλήθηκε να σχολιάσει την άποψη του πρώην προπονητή του. “Σε κανέναν δεν αρέσει αυτή η διαδικασία. Μιλάμε για επαγγελματικό μπάσκετ. Δεν γίνεται μια χρονιά να κρίνεται σε μονό παιχνίδι. Πρέπει να καθιερωθεί σειρά playoffs, όπως συμβαίνει στο ΝΒΑ. Η Euroleague είναι η κορυφαία διοργάνωση στην Ευρώπη και οφείλει να πάρει στοιχεία από την κορυφαία λίγκα του πλανήτη” ανέφερε σχετικά ο Αμερικανός στο Gigantes del Basket.