Στα 27 βασικός και… MVP

Έναν γύρο κάτω από τα δοκάρια του ΠΑΟΚ έκλεισε ο Παναγιώτης Γλύκος, ο οποίος αναδείχτηκε MVP του Φεβρουαρίου για τον ΠΑΟΚ, στη σχετική ψηφοφορία που διηνήργησε η ΠΑΕ.

“Καταρχήν ευχαριστώ όλους όσους συμμετείχαν σ’ αυτήν την ψηφοφορία. Ο ποδοσφαιριστής “τρέφεται” από την αγάπη του κόσμου και η σχέση είναι αμφίδρομη. Χωρίς τη στήριξή του δεν μπορείς με αυτοπεποίθηση να φτάσεις στο μάξιμουμ και να βοηθήσεις την ομάδα. Σίγουρα, όμως, πρέπει να ευχαριστήσω και τους συμπαίκτες μου που από την πρώτη μέρα μου δείχνουν εκτίμηση και εμπιστοσύνη”, σχολίασε στο σάιτ της ΠΑΕ ο Γλύκος.

Ο Γλύκος ξεκίνησε και φέτος ως δεύτερος, αλλά η… υποτροπή του Χακόμπο μετά το 4-0 του Καραϊσκάκη, έδωσε στον Βολιώτη τερματοφύλακα τη θέση κάτω από τα δοκάρια στο παιχνίδι του πρώτου γύρου με τον Άρη κι έκτοτε παίζει συνεχώς. Έπρεπε να κλείσει τα 27 για να νιώσει βασικός στον ΠΑΟΚ.

“Πάντα φυσικά προσπαθούσα για το καλύτερο, αλλά ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα με πίεση και τα λάθη δεν συγχωρούνται εύκολα. Μετά από περίπου επτά χρόνια στην ομάδα, πιστεύω ότι και εγώ είμαι πιο ώριμος, σωματικά και ψυχολογικά, ώστε να μου βγαίνει στα ματς η δουλειά που κάνω με τους προπονητές κάθε μέρα”, λέει ο ίδιος.

Ο 27χρονος τερματοφύλακας, κάνει μάλλον την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, η θέση του βασικού, πλέον, είναι δική του, και με τις εμφανίσεις του στον ΠΑΟΚ, κέρδισε και μια θέση στην Εθνική. Απ΄ ότι φαίνεται, μάλιστα, όχι μια απλή θέση, αλλά κι αυτή του βασικού, αφού είναι ξεκάθαρο ότι ο Σάντος ποντάρει πάνω του για το Μουντιάλ. Πως βλέπει ο ίδιος το μέλλον του;

“Να είμαι υγιής πάνω απ´ όλα… Απολαμβάνω κάθε στιγμή, θέλω να βοηθάω τον ΠΑΟΚ και μέσα από τις ομαδικές επιτυχίες θα έρθουν και οι προσωπικές διακρίσεις και ενδεχομένως και μια συνεχόμενη παρουσία στην Εθνική”.