Στα δικαστήρια Fiba-Euroleague

H κόντρα μεταξύ της FIBA και της Euroleague συνεχίζεται και ένα από τα επόμενα επεισόδιά του θα παιχτεί στις δικαστικές αίθουσες.

Η ομοσπονδία συνεχίζει τις διεργασίες, ώστε να δημιουργήσει την δική της διασυλλογική διοργάνωση Top ομάδων, ενώ θα διεκδικήσει μέσω της νομικής οδού οφειλόμενα της Euroleague προς εκείνη.

«Η FIBA Europe και η FIBA δουλεύουν στα σχέδια αναδιοργάνωσης των διασυλλογικών διοργανώσεων της Ευρώπης και είναι σε διάλογο με τους συλλόγους, τους φιλάθλους, τους χορηγούς, τα ΜΜΕ και άλλους ενδιαφερόμενους για το μέλλον του μπάσκετ στην Ευρώπη.

Οι αλλαγές αυτές θεωρούνται αναγκαίες για να αρχίσει ξανά η ανάπτυξη του μπάσκετ στην Ευρώπη και για να έχουν οι λίγκες και οι σύλλογοι ένα επιχειρηματικό μοντέλο ευρύτερης συμμετοχής στη λήψη αποφάσεων για τη δομή του μπάσκετ.

Προκειμένου η οικογένεια του μπάσκετ να συνεχίσει να δρα αρμονικά και να είναι έτοιμη για το νέο καλεντάρι που θα ισχύσει από το 2017, η FIBA κρίνει ότι δεν είναι προς το συμφέρον των συλλόγων και του ίδιου του αθλήματος να υπάρχουν τρεις διασυλλογικές διοργανώσεις στην Ευρώπη και αναζητεί τρόπους για να αντιμετωπίσει αυτό το ζήτημα», αναφέρεται σε δελτίο Τύπου της FIBA Europe για την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (15/5), ενώ παράλληλα τονίζεται πως «το διοικητικό συμβούλιο ενημερώθηκε για τις νομικές κινήσεις κατά της Euroleague για άρνηση πληρωμών από το 2012, οι οποίες έχουν αρχίσει, όπως είχε ζητηθεί σε προηγούμενες συνεδριάσεις». –