Τον πότισε φαρμάκι η ομάδα του

Με τον χειρότερο τρόπο ολοκληρώνει -απ΄ ότι φαίνεται- την επαγγελματική του καριέρα ο Ολιβιέρ Σορλέν, ένας από τους πιο συμπαθής και εργατικούς παίκτες που πέρασαν από τον ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια…

Έχοντας κλείσει τα 36 του χρόνια, ο Σορλέν ήπιε χθες το βράδυ το πικρό ποτήρι του υποβιβασμού στην Β΄ Εθνική με την Εβιαν Τονόν Γκαγιάρ, όπως είναι το πλήρες όνομα της ομάδας, στην οποία αγωνίζεται τα τελευταία πέντε χρόνια, από τότε, δηλαδή, που ζήτησε να αποχωρήσει από τον ΠΑΟΚ για οικογενειακούς και οικονομικούς λόγους.

Η Εβιάν δεν τα κατάφερε να παραμείνει στην Ligue 1, και μετά τη χθεσινή εντός έδρας ήττα από την Σεντ Ετιέν, η ομάδα της πόλης στην οποία γεννήθηκε ο Σορλέν κι η ομάδα που αγαπά κι ας μην έπαιξε ποτέ σ΄ αυτήν, καθώς ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Βαλανσιέν.

Το συμβόλαιο του Σορλέν, που χθες μπήκε αλλαγή στο 26′ και συμπλήρωσε φέτος 29 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, τελειώνει με τη λήξη του πρωταθλήματος και κατά πάσα πιθανότατα ήταν το τελευταίο επαγγελματικό του 36χρονου χαφ, που πέρασε μια πενταετία στις γαλλικές άλπεις.

Η Εβιάν Τονόν Γκαγιάρ, είναι στην ουσία μια… μεικτή χωριών των γαλλικών άλπεων, που βρίσκονται δίπλα στα ελβετικά σύνορα.

Η ομάδα είχε ως έδρα το Γκαγιάρ, στη συνέχεια μετακόμισε στο Τονόν, και προσέθεσε και το όνομα του χωριού Εβιάν στο όνομά της, προκειμένου να διαφημίσει τα περίφημα νερά του Εβιάν, που είναι και εκ των βασικών χορηγών της.

Σ΄ αυτά τα χωριά δεν υπήρχε γήπεδο προδιαγραφών επαγγελματικών κατηγοριών, και η ομάδα βρήκε έδρα στο χωριό Ανεσί, όπου υπήρχε καλύτερο γήπεδο. Μάλιστα, όταν ανέβηκε στην Ligue 2, είχε ζητήσει να παίζει στο γήπεδο της Γενεύης στην Ελβετία, που απέχει 35 χιλιόμετρα από το Τονόν, αλλά το αίτημά της δεν είχε γίνει δεκτό!