Μαραθωνοδρόμος ετών 85!

«Όλοι μπορούμε, όλοι συμμετέχουμε» είναι το σύνθημα του 9ου Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», που βρίσκει ως ιδανικό εκφραστή τον κύριο Παναγιώτη Σαμαρά. Στα 85 του χρόνια, σκοπεύει να τρέξει για άλλη μια χρονιά στο Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ., αποδεικνύοντας ότι στην άθληση δεν υπάρχει κανένα όριο ηλικίας.

Γεννημένος το 1929, ο κ. Σαμαράς αναμένεται να είναι ο γηραιότερος δρομέας της φετινής διοργάνωσης, όπως είχε συμβεί και πέρσι, όταν είχε τρέξει στα 5.000μ. τόσο στον 8ο Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», όσο και στον 2ο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο.

Αν είμαι καλά στην υγεία μου, ασφαλώς θα τρέξω και φέτος στο δρόμο των 5.000μ. Μου αρέσει το τρέξιμο και πιστεύω ότι η άθληση δεν είναι θέμα ηλικίας, αλλά διάθεσης. Φροντίζω να περπατώ ή να τρέχω συχνά, κοντά στο σπίτι μου. Από τα νιάτα μου έτρεφα αγάπη στο τρέξιμο, έστω και χωρίς να έχω δελτίο αθλητή σε κάποιον σύλλογο”, τονίζει ο 85χρονος δρομέας και συμπληρώνει:
Τα 5 χιλιόμετρα τα βγάζω εύκολα τρέχοντας! Δεν στοχεύω σε συγκεκριμένο χρόνο, αλλά προσπαθώ κάθε φορά για το καλύτερο. Τρέχω για να το χαρώ και επειδή το θέλω πραγματικά. Όσο μπορώ και όσο είμαι καλά, θα συμμετέχω σε τέτοιους αγώνες”.

Ο κ. Σαμαράς γνωρίζει επίσης ότι με το παράδειγμά του στέλνει ένα σημαντικό μήνυμα σε πολλούς συνανθρώπους του, κάθε ηλικίας και επιπέδου φυσικής κατάστασης:
“Χαίρομαι που δίνω ένα καλό παράδειγμα, σε ανθρώπους κάποιας ηλικίας αλλά και σε πιο νέους. Τα χρόνια μας πέρασαν και αυτό που έχει αξία είναι να μπορούμε να εμφυτεύσουμε και στις επόμενες γενιές κάτι χρήσιμο, όπως την αγάπη για τον αθλητισμό. Να βρουν και οι νεότεροι αυτά που βρήκαμε εμείς. Να αθλούνται, για να έχουν ζωή μέσα τους”.

Ο 9ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» και οι παράλληλοι Δρόμοι Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ. και 10.000μ., θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 6 Απριλίου.
Οι εγγραφές συνεχίζονται καθημερινά και μέχρι τις 19 Μαρτίου, μέσω του επίσημου ιστότοπου της διοργάνωσης (www.atgm.gr ήwww.alexanderthegreatmarathon.org), στα κεντρικά γραφεία της Οργανωτικής Επιτροπής στο Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο (τηλ. 2310 200360, fax 2310 200361), καθώς και στο Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων (τηλ. 2310 725775, fax 2310 725076).

Εγγραφές γίνονται απευθείας και μέσω των 19 υποστηρικτών κοινωνικής ευθύνης της διοργάνωσης, που θα τρέξουν με τις δικές τους ομάδες (Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδος, Το Χαμόγελο του Παιδιού, Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος, Λάμψη, Μέλισσα, Αμυμώνη, Δεσμός, ΕΛΕΠΑΠ, Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου, Hope Spot, A21 Campaign, Παιδικός Αντιρευματικός Αγώνας, Άσυλο του Παιδιού, Praksis, Περπατώ, Καταφύγιο Γυναίκας, ΠΑΣΠΑ Μακεδονίας – Θράκης, Φίλοι Κοινωνικής Παιδιατρικής «Ανοιχτή Αγκαλιά», Κέντρο ΑΜΕΑ «Ο Σωτήρ»).