Στάχτη το θέατρο Ρεματιάς στο Χαλάνδρι

Μια «ανάσα» από τις πολυκατοικίες έφτασε η φωτιά. Οι κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους και πήραν τις μάνικες – Καταγγέλλουν την Πυροσβεστική για καθυστέρηση και επιρρίπτουν ευθύνες στον δήμο – Για «στοχευμένη ενέργεια» και «πόλεμο» μιλά ο Δήμαρχος

Υπό μερικό έλεγχο είναι αυτή την ώρα η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στις 13:55 το μεσημέρι της Δευτέρας στη Ρεματιά Χαλανδρίου και είχε ως αποτέλεσμα να γίνει στάχτες το Θέατρο Ρεματιάς, στο Πολύδροσο.

Οι κάτοικοι της περιοχής κινητοποιήθηκαν αμέσως για να σβήσουν τη φωτιά, αρπάζοντας τις μάνικες που βρίσκονταν κοντά στο θέατρο, αφού οι φλόγες βρίσκονταν σε αρκετά κοντινή απόσταση από τα σπίτια τους.

Ωστόσο, όπως καταγγέλλουν, η Πυροσβεστική έσπευσε στο σημείο με καθυστέρηση, ενώ επιρρίπτουν ευθύνες στον δήμο καθώς,όπως υποστηρίζουν,δεν είχε καθαρίσει τον χώρο από ξερά χόρτα και τα διάφορα απορρίμματα.

Πάντως, μιλώντας στο protothema.gr ο Δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος, έκανε λόγο για «στοχευμένη ενέργεια», ενώ μίλησε για πόλεμο που -όπως είπε- γίνεται από την 1η Σεπτεμβρίου στον Δήμο Χαλανδρίου.

«Συνεχίζεται ο πόλεμος που γίνεται από την 1η Σεπτεμβρίου στον Δήμο Χαλανδρίου και δυστυχώς το τίμημα αυτό το πλήρωσε αυτό το “κόσμημα” που έχουμε στην πόλη μας,το θέατρο Ρεματίας, για το οποίο δίνουμε μια πραγματική μάχη με την αδειοδότησή του, για να πετύχουμε την παραμονή του σε αυτόν τον χώρο που υπάρχει ήδη από το 1981»,είπε και πρόσθεσε: «Αμυνόμαστε λυσσασμένοι απέναντι σε αυτόν τον πόλεμο που δεχόμαστε, ώστε να μην αδειοδοτηθεί αυτός ο χώρος και να πάψει να υπάρχει. Αυτοί λοιπόν που πήγαν και έκαναν αυτή την αθλιότητα σήμερα να ξέρουν καλά ότι το θέατρο θα υπάρξει και θα ξαναλειτουργήσει καλύτερα από ότι ήταν ποτέ».

Στην ερώτηση του protothema.gr αν καταγγέλλει εμπρησμό ο κ. Ρούσσος ανέφερε πως «όποιος βλέπει τον χώρο αυτή τη στιγμή μπορεί να δει πάρα πολύ καλά ότι ήταν στοχευμένη ενέργεια».

«Κάηκαν μόνο οι εξέδρες του θεάτρου. Ήταν στοχευμένη ενέργεια ενάντια στο θέατρο και είναι τμήμα του πολέμου που γίνεται εδώ και μήνες προκειμένου να κλείσει αυτό το θέατρο», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Πληροφορούμε όσου έκαναν αυτή την αθλιότητα ότι το θέατρο θα γίνει καλύτερο από ότι ήταν».

Σημειώνεται πως για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 30 πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο με δέκα οχήματα, ενώ σύμφωνα με την πυροσβεστική η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε ξερά χόρτα. Η ατμόσφαιρα στην ευρύτερη περιοχή παραμένει αποπνικτική, ενώ οι κάτοικοι παραμένουν ακόμη ανάστατοι στους δρόμους.

Πηγή: protothema.gr