Ο Μαλάτος «βλέπει» μπαράζ

Σύμφωνα με τον διδάκτωρ αθλητικού δικαίου και συντάκτη του συνόλου των αθλητικών νομοθετημάτων της χώρας, Ανδρέα Μαλάτου θα πρέπει να γίνουν μπαράζ, εφόσον δεν συμπληρωθεί ο προαπαιτούμενος αριθμός ομάδων στη Football League.

Αναλυτικά όσα είπε στο «Αθλητικό Metropolis»:

Για το δεδικασμένο του 2013 και αν υπάρχει περίπτωση να παραμείνουν στην κατηγορία οι ομάδες που αγωνιστικά υποβιβάστηκαν από την Football League: «Υπάρχει αυτό το δεδικασμένο και είναι ένας βασικός κανόνας που ισχύει γενικότερα στο αθλητικό δίκαιο. Σύμφωνα με αυτό οι ομάδες που υποβιβάζονται αγωνιστικά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να παραμείνουν στην κατηγορία, εάν για οποιοδήποτε λόγο υποβιβαστεί για μη αγωνιστικό λόγο άλλη ομάδα. Αυτός που επωφελείται είναι αυτός από την αμέσως κατώτερη κατηγορία. Είναι μία γενική αρχή και πιστεύω μπορεί να εφαρμοστεί».

Για το αθλητικό δίκαιο έτσι όπως είναι εφαρμοσμένο στον πειθαρχικό της κώδικα από τον ΕΠΟ και το γεγονός ότι είναι διάτρητο, ανέφερε: «Έχει κενά γιατί θέλει να ωφελήσει τα… δικά της παιδιά. Έχουμε μία αντίθεση. Ενώ μπορούν να γίνουν σαφή τα πράγματα, παραμένουν σε μία ομιχλώδη κατάσταση που τους μόνους που ευνοεί είναι αυτούς που θέλουν να σκαρφιστούν τεχνάσματα για να ικανοποιήσουν τους… φίλους τους».

Για το αν οδεύουμε σε μπαράζ, τόνισε: «Ναι, κι αυτό πέρα της οποιαδήποτε ερμηνείας μπορεί να δοθεί στους υφιστάμενους κανονισμούς, γιατί από καλοθελητές είμαστε πλήρεις».