Κατέληξε τραυματίας από την φωτιά στα διυλιστήρια Ασπροπύργου

Δεν άντεξε τελικά ο ένας από τους τραυματίες της έκρηξης που σημειώθηκε στα Ελληνικά Πετρέλαια την Παρασκευή 8 Μαΐου. Πρόκειται για τον Μπάμπη Δευτεραίο, ο οποίος νοσηλευόταν στο Αττικό νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση.

Από την έκρηξη είχαν τραυματιστεί συνολικά έξι άτομα κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης που εκτελούνταν σε δεξαμενή.

Οι εργαζόμενοι είχαν καταγγείλει ότι δεν ακούστηκε ο συναγερμός πυρκαγιάς για να απομακρυνθούν έγκαιρα και ότι δεν υπήρχε τρόπος διαφυγής.

Συλλυπητήρια στην οικογένεια του άτυχου εργαζόμενου που έχασε τη ζωή του, έστειλε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο γενικός γραμματέας Ορυκτών Πρώτων Υλών Απόστολος Αλεξόπουλος.

Στη δήλωση τους αναφέρουν ότι αναμένεται το πόρισμα της επιτροπής που διερευνά την υπόθεση, ενώ υπογραμμίζουν την ανάγκη να “διερευνηθούν πλήρως τα αίτια της πρόσφατης τραγωδίας στα ΕΛΠΕ και να υπάρξει παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων”.

Ζητούν επίσης “άμεση και ουσιαστική ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στα ΕΛΠΕ” και, εάν κριθεί αναγκαίο, τον “επανασχεδιασμό τους, ώστε να αποκλειστεί κάθε ενδεχόμενο παρόμοιου συμβάντος στο μέλλον”.

Τέλος, αναφέρουν ότι θα “στηρίξουν με κάθε μέσο την οικογένεια του Μπάμπη Δευτεραίου”. Για το ίδιο δεσμεύεται και η νέα διοίκηση των ΕΛΠΕ με δήλωση της, ωστόσο παραμένουν τα ερωτηματικά για τις συνθήκες του δυστυχήματος.

Ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Πάνος Σκουρλέτης εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του εργαζόμενου των ΕΛΠΕ, Μπάμπη Δευτεραίου.

Όπως ανακοινώθηκε, ενόψει της ολοκλήρωσης των εργασιών συντήρησης, το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) αποφάσισε την μόνιμη παρουσία στις εγκαταστάσεις, κλιμακίου Κοινωνικών και Τεχνικών Επιθεωρητών, για το επόμενο χρονικό διάστημα και για όσο χρειαστεί.

Επισημάνθηκε, επίσης, στους επικεφαλής των εργολαβικών και υπεργολαβικών συνεργείων, αλλά και σε κάθε άλλον εμπλεκόμενο στις εργασίες, ότι θα υπάρξει μηδενική ανοχή σε φαινόμενα παραβίασης της εργατικής νομοθεσίας.

πηγή: news247.gr