Στον «αέρα» η μετάδοση του τελικού λόγω παρανομίας της ΕΠΟ!

Η απόφαση του ΔΣ της ΕΠΟ για την πώληση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Κυπέλλου από 2013-2016, με μεσάζοντα, κρίθηκε παράνομη.

Το Εφετείο Αθηνών έβγαλε στη σέντρα την ΕΠΟ και το ΔΣ της Ομοσπονδίας για την απόφαση που είχαν πάρει να πουλήσουν τα τηλεοπτικά δικαιώματα του θεσμού για την τριετία 2013-2016 στην εταιρία «Media Goal LTD».

«Mε την υπ. αριθμ. 2026/2015 τελεσίδικη απόφασή του, το Εφετείο Αθηνών επικύρωσε την υπ. αριθμ. 731/2014 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί πλήρη δικαίωση της θέσης της εταιρείας μας, καθώς αναγνωρίζει ως εξ υπαρχής άκυρη την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΟ, με την οποία παρανόμως παραχωρήθηκαν τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Κυπέλλου Ελλάδος, για την τριετία 2013-2016, στην Κυπριακή εταιρεία διαμεσολάβησης δικαιωμάτων «Media Goal LTD».

Η Forthnet είχε εξ αρχής καταγγείλει το παράνομο της απόφασης της ΕΠΟ, προσφεύγοντας στην Ελληνική Δικαιοσύνη, προς αποκατάσταση της νομιμότητας. Μετά την έκδοση της ανωτέρω απόφασης του Εφετείου, αναμένουμε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΟ θα προβεί άμεσα σε όλες τις επιβαλλόμενες νόμιμες ενέργειες, διακόπτοντας άμεσα την παρανομία και προχωρώντας σε ανάθεση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Κυπέλλου Ελλάδος με επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού, ακολουθώντας αυτή τη φορά όλες τις νόμιμες διαδικασίες», αναφέρει το δελτίο τύπου της Forthnet.

H ΕΠΟ δίχως να προβλέπεται σε κανέναν κανονισμό, χρησιμοποίησε μεσάζοντα για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Κυπέλλου, και η NOVA κινήθηκε νομικά καταθέτοντας αγωγή καθώς δεν έγινε παραχώρηση απευθείας σε κανάλι. Η δικαστική απόφαση δημιουργεί νέα προβλήματα στην ΕΠΟ, ενώ φέρνει και μπερδέματα για την μετάδοση του τελικού Ολυμπιακός-Ξάνθη στις 23/5 αφού ο διαγωνισμός κρίθηκε άκυρος και προκύπτει θέμα!

Πηγή: onsports.gr