Απέκτησε (κανονικό) γυμναστή

Στα τέλη της προηγούμενης πάρθηκε η απόφαση να ανέβει από την Κ20 στην πρώτη ομάδα, ο γυμναστής, Δημήτρης Δανιηλίδης, ο οποίος σήμερα είχε την ευθύνη της προπόνησης, αντί του Τσίμα Ονιέκε. Είναι μια απόφαση με… παρασκήνιο.

Το θέμα της εκγύμνασης της ομάδας είναι ένα θέμα, που απασχολεί εδώ και μήνες, και το είχε ανοίξει ο Χουμπ Στέφενς, χωρίς όμως να βρεθεί μια λύση. Και το πραγματικό πρόβλημα ήταν πως ο Τσίμα Ονιέκε, τον οποίο έφερε ο Τσιστιακόφ, δεν είναι ακριβώς γυμναστής, με την πραγματική έννοια του όρου, αλλά περισσότερο ένας προπονητής αποκατάστασης τραυματιών και φυσικής κατάστασης (αλλά και μασέρ υψηλού επιπέδου, καθώς έχει λάβει κι αυτή την εκπαίδευση).

Ο Νιγηριανός πρώην ποδοσφαιριστής, ήταν προπονητής αποκατάστασης στην Ανζί και όχι πρώτος γυμναστής της ομάδας. Μετά το τέλος της καριέρας του στην Ολλανδία, πήγε σε μια σχολή, έκανε κάποια μαθήματα κι απέκτησε ένα σχετικό πιστοποιητικό. Δεν έχει σπουδάσει γυμναστής, δεν έχει πανεπιστημιακό τίτλο σπουδών.

Ο Τσιστιακόφ τον ήξερε από την Ανζί, όπου δούλευαν μαζί, τον έφερε στον ΠΑΟΚ, προσπαθώντας να χτίσει ένα δικό του τημ και του ανέθεσε τον ρόλο του γυμναστή της ομάδας.

Ο Ονιέκε, που είναι εξαιρετικός επαγγελματίας, δούλευε περισσότερο έτοιμα προγράμματα κι όταν ο Στέφενς ζήτησε κάποια εξειδικευμένα πράγματα πάνω σε συγκεκριμένες ανάγκες ποδοσφαιριστών, σε μια συζήτηση που έκανε μαζί του, φάνηκε πως υπάρχει θέμα. Αυτό ήταν ένα από τα πράγματα, που δεν μπορούσε να χωνέψει ο Στέφενς…

Το πρόβλημα ανέλαβε να το λύσει ο Παντελής Κωνσταντινίδης, ο οποίος έφερε στον ΠΑΟΚ τον Παπαλάμπρου, που έχει δουλέψει μεταξύ άλλων στον Πανιώνιο και τον Παναθηναϊκό, αλλά αυτός αποχώρησε γρήγορα, καθώς θεωρούσε ότι δεν γίνεται η δουλειά, όπως πρέπει.

Τελικά, επιλέχτηκε να ανέβει από την Κ20 ο Δανιηλίδης, καθώς θεωρήθηκε ότι η σεζόν μπαίνει στην τελική ευθεία, οι παίκτες κουβαλούν μια επιβάρυνση 8-9 μηνών, και πρέπει να γίνει πιο επιστημονική δουλειά, με έναν γυμναστή που μπορεί να δουλέψει εξειδικευμένα πράγματα. Αυτή τη λύση την αποδέχτηκε τελικά και ο Τσιστιακόφ, ως επικεφαλής της ομάδας.

Έτσι, την εκγύμναση της ομάδας την αναλαμβάνει πλέον ο Δανιηλίδης και ο Ονιέκε θα επικεντρωθεί στον τομέα της αποκατάστασης των ποδοσφαιριστών, ένα αντικείμενο, στο οποίο είναι εξειδικευμένος.

Ο Δανιηλίδης (από το 2007 είναι στα τμήματα υποδομής του ΠΑΟΚ) είχε “ανέβει” και πέρσι στην πρώτη ομάδα, όταν έφυγε ο Δώνης και το επιτελείο του, συμμετέχοντας στο προπονητικό τιμ, αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις στους ποδοσφαιριστές, αλλά το καλοκαίρι με την άφιξη Ονιέκε “υποβιβάστηκε” στην Κ-20, πήρε ρόλο του βοηθού του Βλάνταν Ιβιτς και ανέλαβε την εκγύμναση των μικρών.

Στο τιμ της ομάδας, αναμένεται να γίνουν και κάποιες άλλες αλλαγές σύντομα, σε τομείς, που υπάρχει η άποψη εδώ και καιρό ότι η στελέχωση δεν είναι η ενδεδειγμένη και θα υπάρξει προσθήκη στο κομμάτι της ανάλυσης των αντιπάλων, στο οποίο φαίνεται επίσης να υπήρχε ένα κενό, όσο δούλευε στον ΠΑΟΚ ο Στέφενς.