Η αυστηρότητα εξαντλείται στην ομάδα μας

Δήλωση στην επίσημη ιστοσελίδα του μπασκετικού Άρη έκανε ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Λευτέρης Αρβανίτης, με αφορμή την βαριά τιμωρία του αθλητικού δικαστή του ΕΣΑΚΕ για τον αγώνα με την ΑΕΚ.

Αναλυτικά:

«Είμαστε οι πρώτοι που καταδικάσαμε και καταδικάζουμε οποιαδήποτε παραβατική συμπεριφορά στο γήπεδό μας. Και δε μένουμε μόνο στα λόγια, αλλά πράττουμε. Όμως δε ζούμε σε γυάλα, ούτε παίζουμε μόνοι μας. Ο Αρης αποτελεί μέρος της αθλητικής, και όχι μόνο, κοινωνίας και τον διέπουν οι ίδιοι νόμοι που (θα έπρεπε να) ισχύουν για όλους. Για ακόμα μία φορά, βλέπουμε ότι η αυστηρότητα εξαντλείται στην ομάδα μας και σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση.

Κάποια στιγμή πρέπει να αλλάξει η λογική αντιμετώπισης κάποιων καταστάσεων. Οι ομάδες (και αυτό το έχουμε βιώσει στο πετσί μας) πληρώνουν δυσβάσταχτα ποσά και στερούνται άλλα τόσα και παραπάνω έσοδα από τους αγώνες χωρίς κόσμο. Κάποια στιγμή πρέπει να πληρώσουν και όσοι προκαλούν αυτές τις συμπεριφορές. Καλώ τον υφυπουργό Αθλητισμού, κ. Σταύρο Κοντονή, να λάβει μέτρα για την αιτία η οποία γεννά όλα αυτά τα προβλήματα, που δεν είναι άλλη από την εντός αγωνιστικού χώρου και όχι μόνο, αδικία. Γιατί είναι γνωστό σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής, ότι η αδικία γεννά τη βία. Είναι πρόδηλο ότι κανείς δεν ήρθε στο «Nick Galis Hall» με σκοπό να προκαλέσει επεισόδια, κάτι που φάνηκε και στα προηγούμενα ντέρμπι στο γήπεδό μας, όπου η συμπεριφορά του κόσμου ήταν υποδειγματική.

Ως Άρης Κ.Α.Ε. κάνουμε και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να υπερασπίσουμε τα συμφέροντα της ομάδας μας. Δε θα αφήσουμε κανέναν να βάλει σε κίνδυνο την επένδυση που ξεκίνησε και θα συνεχίσουμε να απαιτούμε ισονομία».

Ο πρόεδρος της Άρης Κ.Α.Ε.

Λευτέρης Αρβανίτης