Ανακοίνωση κατά Ηρακλή!

 

Το τμήμα βόλεϊ του Ηρακλή πέτυχε αγωνιστικά την επιστροφή του στην Α1 ανδρών και πλέο εκκρεμεί η απόφαση για το αν μπορεί να αγωνιστεί στο νέο πρωτάθλημα.

Ο ΠΑΣΑΠ, το συνδικαλιστικό όργανο των αθλητών, εξέδωσε ανακοίνωση εκφράζοντας την αντίθεσή του στη συγχώνευση του ΓΣ Ηρακλή με άλλο σωματείο γιατί θεωρεί πως έτσι θα διαγραφούν οφειλές προς τους αθλητές μέλη του.

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΑΠ: «Εδώ και λίγες ώρες υπέπεσε στην αντίληψη του ΔΣ του ΠΑ.Σ.Α.Π, ότι επίκειται συγχώνευση του Ηρακλή με έτερο σωματείο, προκειμένου η ομάδα της Θεσσαλονίκης να απαλλαγεί από όλα τα χρέη, μεταξύ αυτών και εκείνων που οφείλονται προς τους αθλητές.

Κάτι τέτοιο, από τη στιγμή που στο πλαίσιο της ιστορικής συμφωνίας ΠΑ.Σ.Α.Π – ΕΣΑΠ – ΕΟΠΕ καταβάλλονται προσπάθειες από τις ομάδες για το διακανονισμό των χρεών τους και πολλές εξ αυτών, έχουν ήδη αρχίσει να πληρώνουν τους αθλητές, θεωρούμε ότι είναι απαράδεκτο και πλήττει κατάφωρα την απόπειρα εξυγίανσης του χώρου της αμειβόμενης πετοσφαίρισης, που άπαντες επιθυμούμε.

Ως όργανο λοιπόν των αθλητών εφιστούμε την προσοχή και ανακοινώνουμε προς πάσα κατεύθυνση, ότι δεν θα ανεχθούμε και δεν θα επιτρέψουμε μονομερείς ενέργειες ενάντια στους αθλητές, τη στιγμή μάλιστα που η ΕΣΑΠ, ως όργανο των επαγγελματικών σωματείων, συμμετέχει στην ιστορική αυτή προσπάθεια, που έχει ξεκινήσει ήδη για το διακανονισμό και την αδειοδότηση σύμφωνα με τον υπογεγραμμένο νέο κανονισμό σχέσεων ΤΑΑ – Αθλητών.

Καλούμε λοιπόν άμεσα τον Υφυπουργό Αθλητισμού, κύριο Σταύρο Κοντονή, τον ΓΓΑ, κύριο Ιούλιο Συναδινό, την ΕΣΑΠ και την ΕΟΠΕ να πάρουν θέση επί του σοβαρού αυτού θέματος και να αποτρέψουν με οιονδήποτε τρόπο δύνανται, πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού που στρέφονται τόσο κατά των υπόλοιπων ομάδων, όσο κυρίως των αθλητών, οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στον Γ.Σ. Ηρακλή».