Με ενθουσιασμό στον Δικέφαλο ο Άρνεσεν

Για την επιλογή του Φρανκ Αρνεσεν, αλλά και για αγωνιστικά ζητήματα  μίλησε ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Κυριάκος Κυριάκος.

Αρχικά αναφέρθηκε στο αγωνιστικό σκέλος:

«Είμαστε ομάδα που στοχεύει στο καλύτερο. Οι τρεις τελευταίες χρονιές τελειώνουν με συσσωρευμένη απογοήτευση και πίεση. Θα έπρεπε να είμαστε διαφορετικά ως κλίμα θα έπρεπε και ο κόσμος να έχει πειστεί ότι στον ΠΑΟΚ θα πρέπει να χαιρόμαστε με τις νίκες και να λυπόμαστε με τις ήττες και να μην περιμένει κάποιος στη γωνία για να πει ότι δικαιώθηκε. Αυτό ήταν πληγή και μαζί με τις άλλες πληγές ελπίζουμε ότι θα τελειώσει με τη φετινή σεζόν».

Για το αν αποτελεί στόχο η δεύτερη θέση στα πλέι-οφ:

«Η ομάδα πρέπει να έχει μέσα της το πάθος για νίκη και διάκριση, κανείς δεν μπορεί να ευχαριστηθεί με τη δεύτερη θέση. Όπως ήρθαν όμως τα πράγματα από τη στιγμή που και η δεύτερη θέση θα έχει πλεονέκτημα, ενδεχομένως το θετικό είναι αυτό που μπορεί να βγει από αυτή τη διαδικασία. Η ομάδα θα κάνει την προσπάθειά της. Οι λεπτομέρειες δεν ήταν μαζί μας στα παιχνίδια με τον Αστέρα και τον Ατρόμητο. Υπάρχουν τρία παιχνίδια και εννιά βαθμοί και το ζητούμενο είναι να τα κερδίσουμε. Υπάρχουν παίκτες που φαίνεται ότι έχουν δώσει τα πάντα».

Για την επιλογή του Αρνεσεν:

«Είμαστε χαρούμενοι που στην οικογένεια του ΠΑΟΚ προστίθεται ο κορυφαίος αθλητικός διευθυντής στην Ευρώπη. Την επόμενη εβδομάδα θα είναι σε θέση να αναλύσει τα σχέδιά του. Δε θα ήθελα να αφαιρέσω κάτι από το ενδιαφέρον που θα έχει η δική του τοποθέτηση. Είδαμε άνθρωπο με μεγάλο ενθουσιασμό και αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ ως μια μεγάλη πρόκληση, με στοιχεία διαφορετικά από τις προηγούμενες αποστολές που είχε φέρει ως τώρα».

Για το αν ήταν η πρώτη επιλογή για τη θέση του τεχνικού διευθυντή:

«Υπήρχε ένας ξεκάθαρος στόχος για τη θέση του αθλητικού διευθυντή. Αποτελεί μια έννοια ευρύτερη η λέξη αθλητικός διευθυντής από αυτή του τεχνικού διευθυντή. Από την αρχή ήταν αυτός η πρώτη επιλογή, ήταν η τοπ επιλογή και δεν είναι εύκολο το ελληνικό ποδόσφαιρο να προσελκύσει τα πρώτα ονόματα. Έγιναν πολλές συζητήσεις και εκείνος είχε διάθεση να μάθει όλες τις λεπτομέρειες. Όλα αυτά μας έφεραν ακόμη πιο κοντά και υπήρχε ταύτιση απόψεων. Τον έπεισε η προσέγγιση του ΠΑΟΚ».

Για το τι ζήτησε ο Δανός είπε:

«Μας ζήτησε να προετοιμάσουμε μια αναλυτική συνέντευξη Τύπου γιατί θέλει να γνωρίζει ο κόσμος το τι θέλουμε να κάνουμε και πώς θα το προσπαθήσουμε. Δεν τον είδα αγχωμένο. Απλά έιπε ότι πρέπει να τρέξουμε τις διαδικασίες. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα στηρίξει την επιλογή Άρνεσεν, για αυτό και τον επέλεξε. Όλοι όμως πρέπει να είμαστε στην ίδια όχθη».

Τέλος, για τις χθεσινές δηλώσεις Γεωργιάδη:

«Ο κ. Γεωργιάδης έχει τη δική του ιστορία και σχέση με τον μεγαλομέτοχο και αυτό του επιτρέπει να έχει την άποψή του»