Κάλας: Δεν ζητάμε χάρες αλλά εφαρμογή των νόμων

Ο Άλεξ Κάλας μίλησε στο Metropolis 95,5 για την προσπάθεια του Άρη να να αγωνιστεί την επόμενη σεζόν στη Football League.

Αρχικά για τη συνάντηση που είχε με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή επεσήμανε:

«Συναντηθήκαμε με τον Υπουργό και μου φάνηκε ζεστός και ειλικρινής. Το κλίμα και το αποτέλεσμα της συνάντησης μας γέμισε με αισιοδοξία. Είναι σημαντικό να καταλάβουν όλοι και η Πολιτεία μαζί, ότι ο Αρης δε ζητάει χάρη και κάτι παραπάνω από την εφαρμογή των νόμων και από αυτή την άποψη είμαστε σίγουροι ότι θα παίζουμε στη Β’ Εθνική».

Για το πότε θα ξεκαθαρίσει το ζήτημα:

«Αυτό που θέλουμε να συμβεί, θα συμβεί. Το θέμα είναι το πότε. Κυριακή έχουμε ένα σημαντικό ραντεβού και ίσως το αποτέλεσμά του ξεδιαλύνει το θέμα. Σε 15- 20 μέρες, το αργότερο σε 30, θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο, αλλά σε αυτό διάστημα πρέπει να είμαστε ενεργοί και να διατηρήσουμε ενεργή και την ομάδα».

Για τη συνάντηση που επίκειται με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Γκιρτζίκη:

«Σκοπεύουμε να του θέσουμε μια σειρά από ζητήματα και είναι σημαντικό να συναντηθούμε και με τον καθ’ ύλην αρμόδιο που θα πάρει την απόφαση. Ελπίζω ότι οι απαντήσεις του θα ξεδιαλύνουν το τοπίο για μας και χρονικά, αλλά και για το αίτημα που έχουμε καταθέσει».

Για το ότι οι παίκτες δυσφορούν με την καθυστέρηση:

«Δεν κατάλαβα κάτι τέτοιο από τη συζήτηση που είχα μαζί τους. Δεν είναι ότι δεν υπήρξε feedback μετά τη συζήτηση. Ήταν βέβαια ένας μονόλογος προς τους παίκτες, αλλά δεν κατάλαβα κάτι τέτοιο από τις αντιδράσεις τους. Μπορεί να είναι ενοχλητικό για κάποιους και είναι κάτι που θα μεταφέρω στον πρόεδρο της ΕΠΟ, ότι από την απόφασή του εξαρτώνται πολλές οικογένειες. Χρειάζεται υπομονή».

Για το ενδεχόμενο των προληπτικών μπαράζ:

«Δεν είχε νόημα να θέσω ένα ζήτημα σε έναν άνθρωπο που δεν μπορεί να αποφασίσει για αυτό. Θα ξέρουμε περισσότερα την Κυριακή το βράδυ».

Για την εκκαθάριση της ΠΑΕ Άρης και την ταχύτητα των διαδικασιών:

«Είναι μια κλασική ερώτηση. Στάση ζωής για μένα είναι ότι η προετοιμασία αποτελεί το ήμισυ της επιτυχίας. Άρα δε θα ήταν σωστό να ανέβουμε και να τρέχουμε για την εκκαθάριση. Θα μπορούσε βέβαια να γίνει όπως στο σχολείο, όπως όταν ο μαθητής κάνει τα μαθήματά του πριν πάει στην τάξη. Πρέπει να προετοιμαστούμε σαν να είμαστε στη Β Εθνική.

Έτσι το έχω στο μυαλό μου. Μίλησα και με ανθρώπους του Υπουργείου Εμπορίου που χειρίζονται υποθέσεις σαν αυτή του Αρη και είπαν ότι είναι μια διαδικασία που πρέπει να πάρει χρόνο. Το αν θα ολοκληρωθεί στο σωστό χρόνο, δεν εξαρτάται απολύτως από εμάς.

Εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να είμαστε έτοιμοι στο σωστό χρόνο. Είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε σενάριο, η ομάδα μπορεί να παίξει στην επόμενη κατηγορία και αν τρέχει η διαδικασία της εκκαθάρισης».

Στο ερώτημα για τους λόγους που συνεχίζεται η εκκαθάριση χωρίς να είναι βέβαιο ότι ο Άρης θα αγωνίζεται στη Φούτμπολ Λιγκ, είπε:

«Προσπαθούμε να δούμε πώς θα καταφέρουμε να δώσουμε λύσεις. Εξετάζουμε κάποια ως δεδομένα και ένα από αυτά είναι το να ανοίξουν οι θέσεις στη Β’ Εθνική, να δηλώσουν πτώχευση οι ομάδες που είναι να συμμετάσχουν στη Φούτμπολ Λιγκ. Μέχρι να συμβεί αυτό δεν μπορεί να είμαστε σίγουροι, αλλά σε αυτό το ενδεχόμενο να είμαστε έτοιμοι».

Για το αν θεωρεί επιτυχημένη τη θητεία του:

«Έχω αντιμετωπίσει και την επιτυχία και την αποτυχία στη ζωή μου και αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι για να πετύχεις τον στόχο σου πρέπει να έχεις το «knowhow» και την οικονομική άνεση να επιλύσεις προβλήματα. Αν έχεις το ένα από τα δύο δε θα μπορέσεις να πετύχεις. Από τότε που πήραμε στα χέρια μας το ποδοσφαιρικό τμήμα του Άρη σε 15 παιχνίδια η ομάδα έφερε μία ισοπαλία και έκανε μία ήττα. Αν είχαμε από την αρχή της χρονιάς την ομάδα, θα είχε δέκα χαμούς βαθμούς από τους 90. Με 80 βαθμούς σε μια σεζόν θα ήταν καλή ή κακή;».

Για το πώς αισθάνονται οι οπαδοί του Άρη:

«Αν ήμουν οπαδός του Άρη πιθανότατα θα αντιδρούσα κι εγώ έτσι, θα αντιμετώπιζα έτσι την κατάσταση. Πρέπει να καταλάβουμε όμως ότι δεν είχαμε τον έλεγχο από την αρχή της χρονιάς, όταν και χάθηκαν πι περισσότεροι βαθμοί. Πρέπει να δούμε το αποτέλεσμα και να δούμε ότι κάναμε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να πετύχουμε. Από τη στιγμή που αυτό δεν επετεύχθη θεωρώ ότι μπορούμε να πούμε ότι το αποτέλεσμα δεν ήταν το επιθυμητό, αλλά ο έλεγχος σε μας ήταν από τον Ιανουάριο».