Το τρίγωνο Άρνεσεν – Λάουντρουπ – Σάντερλαντ

O Μίκαελ Λάουντρουπ τελείωσε τις υποχρεώσεις του στο Κατάρ, όπου δούλεψε για ένα χρόνο στην Λεκουίγια και ψάχνει ομάδα να επιστρέψει στην ποδοσφαιρική σκηνή της Ευρώπης.

Σήμερα υπήρχαν δημοσιεύματα που τον “μπλέκουν” με τον ΠΑΟΚ, λόγω της γνωριμίας του με τον Φρανκ Άρνεσεν, αλλά στο εξωτερικό υπάρχουν και δημοσιεύματα που τον θέλουν να πηγαίνει στην Σάντερλαντ.

Κατ΄ αρχήν, Άρνεσεν και Λάουντρουπ γνωρίζονται πολύ καλά, έχουν διατελέσει άλλωστε συμπαίκτες στην Εθνική Δανίας.

Το αν ο Άρνεσεν τον έχει στο μυαλό του για τον πάγκο του ΠΑΟΚ, αυτό το ξέρει μόνο ο ίδιος. Το ενδιαφέρον της Σάντερλαντ, πάντως, δεν μπορεί να είναι τυχαίο, άλλωστε στη Σάντερλαντ τεχνικός διευθυντής είναι ο Ουαλός Λι Κόνγκερτον, ο οποίος είναι άνθρωπος του Άρνεσεν, όπως έγραψε και χθες το Thessports (δείτε εδώ).

Τον πήρε στις ακαδημίες της Τσέλσι, τον πήρε μαζί του ως τεχνικό διευθυντή στο Αμβούργο, και τον είχε δίπλα του για σχεδόν 10 χρόνια.

Για να σώσει φέτος την Σάντερλεντ, ο Κόνγκερτον πήρε στο τέλος της σεζόν προπονητή τον Ντικ Άντβοκαατ, ο Ολλανδός τα κατάφερε και με τη λήξη της σεζον αποχώρησε. Ο Αντβοκάατ, ήταν ο προπονητής, με τον οποίο ο Άρνεσεν έφτιαξε την Άιντχοφεν.

Ο Αντβοκάατ είχε αφήσει να εννοηθεί ότι θα αποσυρθεί από την προπονητική με το τέλος της σεζόν, αλλά τελικά δεν το έκανε και το άφησε να αιωρείται. Ίσως περιμένει μια καλή δουλειά, ένα ενδιαφέρον πρότζεκτ…