Σαλούστρος: Όλα είναι ανοιχτά

Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να επιστρέψει στη σειρά με τον Παναθηναϊκό, αλλά ο Χρήστος Σαλούστρος ανέφερε πως όλα είναι ανοιχτά.

Ο Έλληνας γκαρντ μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ ΠΑΟΚ και ανέφερε:

«Η σειρά δεν έχει τελειώσει. Το 2-0 δίνει ένα σημαντικό προβάδισμα στον Παναθηναϊκό, αλλά έχουμε ένα πρώτο παιχνίδι στην έδρα μας την Τρίτη, θέλουμε πολύ να το κερδίσουμε για να έχουμε και δεύτερο παιχνίδι στο γήπεδό μας. Και για μας και για την προσπάθειά που έχουμε κάνει και για τον κόσμο μας, αλλά κυρίως γιατί πιστεύουμε ότι μπορούμε. Ξέρουμε ότι ο αντίπαλος έχει προβάδισμα, αλλά είναι όλα ανοικτά»

Για τα δυο πρώτα παιχνίδια: «Μας αδικεί το σκορ του πρώτου αγώνα για την προσπάθεια που κάναμε στη μεγαλύτερη διάρκειά του, αλλά το ίδιο ισχύει και για το δεύτερο παιχνίδι. Υπάρχουν πράγματα που δεν μπορείς να τα ελέγξεις στη διάρκεια ενός αγώνα, αλλά και φάσεις που στιγματίζουν ένα παιχνίδι. Είδαμε για παράδειγμα ένα τρίποντο του Μπρέμερ που η μπάλα μπήκε και βγήκε και στη συνέχεια ήρθαν τρία συνεχόμενα τρίποντα από τον αντίπαλο. Η διαφορά στο σκορ δεν έχει σχέση με την διαφορά των δύο ομάδων.

Μείναμε λίγο από ενέργεια και στα δύο παιχνίδια. Προς το τέλος του αγώνα δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε, ενώ μπλοκάραμε στην επίθεση. Είμαστε ομάδα που έχει αμυντικό προσανατολισμό, το ίδιο ισχύει και για τον Παναθηναϊκό, που μπορεί όμως να ανεβάσει σημαντικά τους μέσους όρους του, ειδικά στο γήπεδό του. Στη σειρά είχαμε και οι δύο ομάδες προβλήματα, αλλά πρέπει να μάθεις να ζεις με αυτά, όσο σημαντικά και να είναι. Για μας για παράδειγμα ήταν σημαντική η απουσία του Βον, γιατί δεν έχουμε το βάθος που έχει ο Παναθηναϊκός, που είχε και αυτός απουσίες και προβλήματα, αλλά από αυτές που λέμε της τελευταίας στιγμής. Ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνει να χάνεις ένα πολύ σημαντικό παίκτη, γιατί εμείς το βιώσαμε σαν ομάδα από πολύ νωρίς στη σεζόν, με δύο σοβαρούς τραυματισμούς.

Για τις απουσίες: «Οι απουσίες μερικές φορές σου δίνουν και κίνητρο, παίζεις και για αυτόν που λείπει και σίγουρα πρέπει να ξεχνάς τι δεν έχεις όταν μπαίνεις στο γήπεδο και να καταθέτεις αυτό που έχεις, θέληση, ψυχή και ικανότητες. Πρέπει λοιπόν να βελτιώσουμε και την άμυνά μας στα επόμενα παιχνίδια, να κατεβάσουμε την επιθετική παραγωγικότητα του Παναθηναϊκού και να βρούμε περισσότερες λύσεις στην επίθεση. Μαζί με τους προπονητές μας, που μας προετοιμάζουν με τον καλύτερο τρόπο, πιστεύω ότι θα κάνουμε αυτό που πρέπει για να κερδίσουμε».

Για τα ματς που έρχονται: «Στο γήπεδό μας θα έχουμε περισσότερη ενέργεια, γιατί πάντα η παρουσία του κόσμου μας δίνει ώθηση και μας ανεβάζει. Ο κόσμος ήρθε στο γήπεδο, σε πολλά ματς δημιούργησε πολύ όμορφη ατμόσφαιρα για μας και πολύ δύσκολη για τον αντίπαλο και αυτό περιμένουμε να δούμε και την Τρίτη. Να μας βοηθήσει ο κόσμος, να έχει σωστή συμπεριφορά και καθοριστική παρουσία και εμείς να τους το ανταποδώσουμε με την προσπάθειά μας, μία νίκη και ένα ακόμη παιχνίδι στο γήπεδό μας».