Η Αούστρια Σάλτσμπουργκ ξανάρχεται!

Μεγάλη στιγμή για τους ποδοσφαιρόφιλους στην Αυστρία, που πανηγυρίζουν την επιστροφή μιας ιστορικής ομάδας στις επαγγελματικές κατηγορίες!

Πρόκειται για την Αούστρια Σάλτσμπουργκ, η οποία κέρδισε την Παρασκευή με 1-0 στο Κίτσμπουελ την τοπική ομάδα και ανέβηκε και μαθηματικά στην Β΄Εθνική της Αυστρίας.

Πρόκειται για την ομάδα, που “θυσιάστηκε” για να υλοποιήσει η Ρεντ Μπουλ τα σχέδιά της και να αποκτήσει την πρώτη της επαγγελματική ομάδα ποδοσφαίρου.

Η Ρεντ Μπουλ, που εδρεύει σε ένα χωριό κοντά στο Σάλτσμπουργκ, αγόρασε την Αούστρια Σάλτσμπουργκ και έκανε αυτό που φοβούνταν οι οπαδοί της. Της άλλαξε τα χρώματα, από βιολετί σε κόκκινο, έβγαλε το Αούστρια απο το όνομα και έβαλε το Ρεντ Μπουλ, και έφτιαξε μια νέα ομάδα.

Οι οπαδοί της πραγματικής Αούστρια, αποφάσισαν να μην στηρίξουν την ομάδα, που κατέστρεψε αυτό, που αγαπούσαν, κι αποφάσισαν να φτιάξουν από την αρχή την Αούστρια Σάλτσμπουργκ, η οποία φορά φυσικά βιολετί και λευκό.

Ίδρυσαν έναν νέο σύλλογο, η ομάδα ξεκίνησε από την τελευταία ερασιτεχνική κατηγορία και την Παρασκευή έκανε το μεγάλο βήμα, ανεβαίνοντας στην Β΄ Εθνική. Ο στόχος, είναι να ξαναπάρει αργά ή γρήγορα τα σκήπτρα στην πόλη του Σάλτσμπουργκ!

Πάρτε μια γεύση από Αούστρια Σάλτσμπουργκ στο ντέρμπι με την Βάτενς εκτός έδρας, που έγινε πριν από ενάμιση μήνα

https://www.youtube.com/watch?v=Ir7h1X4MWHk

Δείτε και ένα βίντεο απο το φετινό παιχνίδι Κυπέλλου με την Στουρμ Γκρατς