Καινούργιο πρόβλημα για ΕΠΟ

Έλλειψη νομιμότητας στο καταστατικό της ΕΠΟ επικαλείται η αίτηση της ΕΠΣ Θεσσαλίας στο Ειρηνοδικείο Αθηνών η οποία αναμένεται να κατατεθεί την Τρίτη (02/06) και με την οποία ζητείται η έκπτωση του ΔΣ της ΕΠΟ για 16 λόγους και ο διορισμός προσωρινής διοίκησης.

Ενας από του λόγους είναι η «έλλειψη νομιμότητας» του νέου καταστατικού της ΕΠΟ που εγκρίθηκε πριν από λίγες ημέρες από το Ειρηνοδικείο, παρότι αρχικά είχε απορριφθεί για τυπικούς λόγους.

Το SoccerPlus φέρνει στη δημοσιότητα απόσπασμα της υπό κατάθεσης αίτησης της ΕΠΣ Θεσσαλίας που αφορά το καταστατικό με βάση το οποίο θα πραγματοποιηθεί η ΓΣ της ΕΠΟ στις 26 Ιουνίου, η οποία κατά πληροφορίες ενδέχεται να επηρεαστεί αφού οι εξελίξεις στο συγκεκριμένο θέμα αναμένονται ραγδαίες.

Στην αίτηση της ΕΠΣ Θεσσαλίας για το καταστατικό αναφέρεται ότι η τελευταία τροποποίηση του καταστατικού της ΕΠΟ έγινε το 2012, οι τροποποιήσει του 2013 δεν εγκρίθηκαν, ενώ αυτές που έγιναν στη ΓΣ του 2014 αρχικά απορρίφθηκαν και εγκρίθηκαν με δεύτερη αίτηση.

«Παρά την περίεργη έγκριση όμως εξακολουθεί να υπάρχει νομικό θέμα με τις επί διετία διαπραχθείσες παράνομες πράξεις και παραλείψεις.

Παρόλα αυτά όλο αυτό το διάστημα η διοίκηση και η νομική υπηρεσία της ΕΠΟ με δόλο παραπλανούσαν την Πολιτεία, τις ενώσεις , τις λίγκες, τους φιλάθλους και τον τύπο ότι δήθεν είχε καταθέσει αίτηση αλλά το Δικαστήριο καθυστερούσε επί μήνες να αποφασίσει…

Παρόλα αυτά η ΕΠΟ εξακολουθεί να συμπεριλαμβάνει στους κανονισμούς της διατάξεις που απαγορεύουν την προσφυγή στα Τακτικά Δικαστήρια κατά παράβαση του άρθρου 20 του Συντάγματος, με αποτέλεσμα να εκδοθούν πλήθος αποφάσεων», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην υπό κατάθεση αίτηση.

Κάλπικο το νέο καταστατικό της ΕΠΟ

Με το θέμα της νομιμότητας του νέου καταστατικού της ΕΠΟ καταπιάνεται και η εφημερίδα «ΑΠΟΨΗ», η οποία το θεωρεί «κάλπικο» και αναφέρει τέσσερις λόγους:

α) Το νέο καταστατικό, ακόμη και από πλευράς ορολογίας, δεν έχει καμία σχέση με το προηγούμενο. Το Δ.Σ. της ΕΠΟ αναφέρεται ως εκτελεστική επιτροπή και υιοθετούνται όροι όπως «αξιωματούχοι» κ.τ.λ.

β) Το νέο καταστατικό έχει 87 άρθρα, αρκετά περισσότερα από ότι τα προηγούμενα χρόνια.

γ) Το καταστατικό με τη νέα του μορφή ουδέποτε ήρθε σαν έντυπο κείμενο του Δ.Σ. προς τη γενική συνέλευση του Ιουνίου του 2014 για να διαβαστεί κατ” άρθρο και να εγκριθεί ή όχι, εν μέρει ή συνόλω. Κουβεντιάστηκαν μόνο κάποια άρθρα για τις ψήφους των Ενώσεων και το θέμα έμεινε εκεί.

δ) Ξαφνικά, το κείμενο που ουδέποτε ενεκρίθη από το Δ.Σ. της ΕΠΟ, ουδέποτε κατετέθη και ουδέποτε ψηφίστηκε από τη Γ.Σ. της ΕΠΟ, κατατέθηκε στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, με πρακτικό υπογεγραμμένο από τον τότε πρόεδρο της ΕΠΟ και του Δ.Σ., κ. Σαρρή (και από άλλα μέλη, τα ονόματά τους θα είναι σίγουρα στη διάθεση εκείνου που θα κάνει την ανάκριση) ως έγκυρο και με γνήσιο πρακτικών πεπραγμένων του Δ.Σ. Με τις προϋποθέσεις αυτές το Ειρηνοδικείο το ενέκρινε.

πηγή: soccerplus.gr