Τα «χειραγωγημένα» στο… Ευρωκοινοβούλιο!

Τέσσερα «χειραγωγημένα» ματς της Superleague περιλαμβάνονται στην ετήσια αναφορά της Federbet, η οποία παρουσιάστηκε σήμερα Τρίτη (2/6) στο Ευρωκοινοβούλιο.

Σύμφωνα με την έκθεση φέτος στην Ελλάδα δαπανήθηκαν 4 εκ. ευρώ για να στηθούν ματς με τον συνολικό τζίρο να ανέρχεται στα 20 εκ. ευρώ.

Η Federbet είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με έδρα στο Βέλγιο, που ασχολείται με την παρακολούθηση της στοιχηματικής ροής με στόχο τον εντοπισμό χειραγωγημένων αγώνων.

«Ελλάδα και Πορτογαλία: Σε περιόδους κρίσης, το στοίχημα δείχνει να είναι η λύση», είναι ο τίτλος στην αναφορά φια την Ελλάδα, ενώ τονίζονται ακόμη τα εξής: «Ο περιορισμός των μπάτζετ και η εθνική ύφεση δείχνει να έχει ξεκάθαρη επίδραση στη δραστηριότητα των αγώνων. Οι παίκτες είναι απλήρωτοι για μήνες και με την κοινωνία στα όρια της πτώχευσης έχει δημιουργηθεί γόνιμο έδαφος για την εξάπλωση του ιού των στημένων αγώνων.

Στην Ελλάδα η κατάσταση είναι πολύ κρίσιμη και το πρωτάθλημα έχει χάσει σχεδόν όλη του την αξιοπιστία. Στην Πορτογαλία ανακαλύψαμε ένα ματς – φάντασμα ανάμεσα στην Φρεαμούντε και την Πονφεραντίνα που δεν έγινε ποτέ»

Οι αριθμοί

Ελλάδα, Superleague: Τζίρος-20 εκατ. ευρώ/Δόθηκαν για να στηθούν ματς: 4 εκατ. ευρώ

Πορτογαλία, Πρώτη κατηγορία: Τζίρος-30 εκατ. ευρώ/Δόθηκαν για να στηθούν ματς-3 εκατ. ευρώ

Πορτογαλία, Δεύτερη κατηγορία: Τζίρος-10 εκατ. ευρώ/Δόθηκαν για να στηθούν ματς 2 εκ. ευρώ

Η Federbet ολοκληρώνει την έκθεσή της με τα ματς τα οποία θεωρεί ως «στημένα» στην Ελλάδα. Αυτά είναι:

26/10/2014 ΠΑΟΚ – Βέροια 4-1 (2-0, 2-1)

9/11/2014 Ολυμπιακός – Πανθρακικός 5-1 (2-0, 3-1)

14/12/2014 Παναθηναϊκός – Πανθρακικός 4-0 (1-0, 3-0)

17/1/2015 Βέροια – ΟΦΗ 4-1 (3-1, 1-0)

Πηγή: sentragoal.gr