Πρόκριση μέσα στον Ιούνιο

Ο ΠΑΟΚ χωρίς να πιάσει υψηλά επίπεδα απόδοσης στα μέσα Ιουνίου… επικράτησε με 1-0 του Πανιωνίου χάρη σε ένα υπέροχο σουτ του Γιώργου Κούδα και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος.

Ο Δικέφαλος βρήκε μπροστά του την ομάδα του Πανιωνίου για το Κύπελλο Ελλάδος ακόμη μια φορά. Η αναμέτρηση ήταν για τα προημιτελικά του θεσμού και κρίθηκε χάρη σε μια έμπνευση του Γιώργου Κούδα που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με μακρινό σουτ. Οι εφημερίδες της εποχής άσκησαν σκληρή κριτική στην ομάδα παρά την πρόκριση της στην επόμενη φάση και το γεγονός ότι έδειχνε ικανή να προχωρήσει στον θεσμό μετά από αρκετά χρόνια.

Χαρακτηριστικό είναι το παρακάτω δημοσίευμα: «Ο ΠΑΟΚ απέκλεισε τον Πανιώνιο με 1-0, το γεγονός δε αυτό και μόνο έχει τη μεγαλύτερη σημασία. Διότι κατά τα άλλα η εμφάνιση του Δικεφάλου ουδόλως ικανοποίησε, οι δε οπαδοί που παρακολούθησαν την συνάντηση απογοητεύτηκαν από τη νέα αυτή κακή απόδοση της ομάδας. Βεβαίως δια τον ΠΑΟΚ υπάρχει το ελαφρυντικό της απουσίας του Σαράφη, είναι δε γνωστό ότι όσες φορές η ομάδα του Δικεφάλου υστέρησε δε αγωνιζόταν. Αυτό όμως αποτελεί απλώς μια δικαιολογία διότι η πτώση της ομάδας ήταν γενική, τα σφάλματα τα οποία διεπράχθησαν προέρχονταν από όλες τις πλευρές, δηλαδή ποδοσφαιριστές και τεχνική ηγεσία. Ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε στον αγώνα προς τον Πανιώνιο νωθρός και ασύνδετος και έλειπε από τους ποδοσφαιριστές του το γνώριμο κέφι.

Ευτυχώς όμως που ο Κούδας εις μια στιγμή εξάρσεως δημιούργησε και πέτυχε το μοναδικό τέρμα εις το 61ο λεπτό με ασύλληπτο μακρινό σουτ. Ο δε Χριστοδούλου πραγματοποίησε μια σειρά ωραίων αποκρούσεων και κράτησε το μηδέν για την εστία του ΠΑΟΚ. Ο Πανιώνιος είχε και αυτός κακή εμφάνιση επιθετικώς, όπου εκπροσωπήθηκε μόνο από τον Δέδε.

Διακρίθηκαν από τον ΠΑΟΚ οι Χριστοδούλου, Μακρής, Φουντουκίδης και Κοντογιώργος, από τον δε Πανιώνιο οι Δέδες και Παπασίκας».

ΠΑΟΚ: Χριστοδούλου, Μακρής, Παπαχριστούδης, Φουντουκίδης, Θεοφανίδης, Μουρατίδης, Παρίδης, Τερζανίδης, Κούδας, Κοντογιώργος (75′ Γιακoυμής), Αφεντουλίδης (60′ Λαρίδης)

πηγή: paokfc.gr