Στήριξη και εμπιστοσύνη στην όποια επιλογή προπονητή

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ Κώστας Ορφανός μίλησε στο Metropolis 95.5, για το θέμα του προπονητή και όχι μόνο.

Αναλυτικά είπε:

Για την καθυστέρηση στην επιλογή προπονητή: «Το ότι αυτά που περνάει τώρα ο ΠΑΟΚ είναι παρακαταθήκη της περσινής χρονιάς επειδή η ομάδα δεν πέτυχε τους ελάχιστους στόχους και τώρα υπάρχει πίεση, το ξέρει όλος ο κόσμος. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να βλέπουμε τις προσπάθειες που κάνουν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ για να υπερβούν το χρόνο και να πάρουν αποφάσεις που θα είναι προς την σωστή κατεύθυνση και θα εγγυώνται έναν μακροπρόθεσμο προγραμματισμό, αλλά βραχυπρόθεσμα να μπούμε στο α’ ματς και να είμαστε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι για τον στόχο της πρόκρισης».

Για το αν μπορεί να ευθύνεται και η αβεβαιότητα στη χώρα: «Είμαι σίγουρος πως έχει σχέση. Όμως, υπάρχει και ένα άλλο πρόβλημα. Τα προηγούμενα χρόνια έγιναν επιλογές σε διαφορετικές κατευθύνσεις που απέτυχαν όλες και αυτό είναι ένα αγκάθι που πρέπει να ξεπεράσει ο Άρνεσεν».

Για τον Τούντορ: «Δεν μπορώ να έχω άποψη γιατί δεν τον γνωρίζω. Πιστεύω πολύ στην προσωπική εικόνα που αποκτάς από έναν άνθρωπο όταν συζητάς μαζί του, ανεξαρτήτως του τι λέει το ευρωπαϊκό.  Την ίδια άποψη έχω και για το ποδοσφαιρικό κομμάτι. Εύκολα όταν μιλήσεις με έναν παίκτη μπορείς να καταλάβεις πώς σκέφτεται και τι μπορείς να περιμένεις από αυτόν. Στο πλαίσιο αυτό είναι σημαντικές οι επαφές που γίνονται. Από την πλευρά μου όποια απόφαση ληφθεί θα δείξω εμπιστοσύνη και θα την στηρίξω. Θα με στενοχωρούσε πολύ αν παίρναμε απόφαση μονάχα από το βιογραφικό και οι μόνες συζητήσεις μαζί του θα αφορούσαν το οικονομικό και το αν θέλει να έρθει στην Ελλάδα».

Για το αν η καθυστέρηση υπονομεύει την ευρωπαϊκή παρουσία του ΠΑΟΚ: «Όσο καθυστερούμε όπως λέμε αδειάζει η κλεψύδρα. Από την άλλη πλευρά, σήμερα τεχνοκρατικά όσοι γνωρίζουν είναι σίγουρο πως μπορούν να βρεθούν λύσεις για την προετοιμασία της ομάδας σε βαθμό να πάρουν όσα περισσότερα μπορούν και εν συνεχεία να γίνει ένας σωστός προγραμματισμός ως το τέλος της χρονιάς».