Εμπλοκή για Άρη, αρχές Αυγούστου η απόφαση!

Προσωρινή «εμπλοκή» στην προσπάθεια του Άρη για άνοδο στη Φούτμπολ Λιγκ, θέτει η αποκάλυψη του Κυριάκου Θωμαϊδη για ύποπτο παιχνίδι στη διαδικασία των φετινών πλέι οφ ανάμεσα σε ΑΕΛ και Παναχαϊκή σύμφωνα με την Sportradar (εταιρία στοιχηματικής απάτης) που συνεργάζεται πλέον με την ΕΠΟ.

Σύμφωνα με την νεότερη αυτή εξέλιξη δεν δύναται το συμβούλιο της Φούτμπολ Λιγκ, που συνεδριάζει σήμερα, να επικυρώσει έστω και μερικώς την βαθμολογία καθώς υφίσταται εκκρεμοδικία.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στο «Αθλητικό Μετρόπολις»: «Αυτό σημαίνει ότι μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση της Λάρισας με τον Παναχαϊκή στα αθλητικά δικαστήρια τελεσίδικα δεν μπορεί να γίνει επικύρωση της βαθμολογίας. Πρακτικά, πάμε πίσω τουλάχιστον 15 μέρες. Με βάση το γεγονός, ότι το πρωτοβάθμιο όργανο της Φούτμπολ Λιγκ θα συνεδριάσει εντός της εβδομάδας, πάμε 15 μέρες πίσω από τα αρχικώς προβλεπόμενα. Στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου θα μπορεί να επικυρωθεί η βαθμολογία ολικώς από τη Φούτμπολ Λιγκ. Η εμπλοκή είναι προσωρινή.

Τα μπαράζ μπορεί να γίνουν μέσα και στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου. Έχει συμβεί και το 2011, να γίνουν μπαράζ και τον Αύγουστο, αλλά έιναι οριακά νόμιμα. Πιστεύω ότι δεν θα γίνουν καν μπαράζ. Ο Άρης θα πρέπει να πάει μέσω της δικαστικής επιτροπής, κάτι που σημαίνει κι άλλη καθυστέρηση. Για τον Άρη το υπολογίζω στις 31 Ιουλίου. Η τελική απόφαση της ΕΠΟ που θα δικαιώνει τον Άρη θα είναι στο πρώτο πενθήμερο του Αυγούστου».