Γιατί είναι… μουτρωμένοι;

Ιστορική μέρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο…

Υπογράφηκε σήμερα η σύμβαση της ΕΠΟ με την εταιρία ανίχνευσης στοιχηματικής απάτης, Sportradar.

Ο διευθυντής της εταιρίας, Αντρέας Κράνιχ, υπέγραψε τη σύμβαση και φωτογραφήθηκε χαμογελαστός με τον Γιώργο Γκιρτζίκη, τον πρόεδρο της Σούπερ Λιγκ, Γιώργο Μποροβήλο και τον πρόεδρο της Φούτμπολ Λιγκ, Σπύρο Καλογιάννη.

Βλέποντας τους τρεις Έλληνες αξιωματούχους, γίνεται να μην αναρωτηθείς “γιατί είναι τόσο μουτρωμένοι;”. Να είναι άραγε τυχαίο; Τους έπιασε έτσι τυχαία ο φακός; Δεν χαίρονται, όπως ο διευθυντής της Sportradar, που με την συμφωνία αυτή θα χτυπηθεί η απάτη και τα στημένα παιχνίδια;

Φυσικά και χαίρονται, άλλωστε το δήλωσαν κιόλας!

“Τα στημένα ματς είναι μια γάγγραινα, που έχει γραπώσει το ποδόσφαιρο” είπε ο Γιώργος Μποροβήλος. “Πρέπει να σταματήσουμε τη λαίλαπα με τη χειραγώγηση αγώνων” είπε ο Σπύρος Καλογιάννης.

Που ξέρουν, άραγε, αυτοί οι δύο ότι υπάρχουν στημένοι αγώνες στην Ελλάδα; Κι αν ξέρουν, γιατί δεν το καταθέτουν αρμοδίως; Γιατί ρίχνουν… λάσπη στο ποδοσφαιρικό τους προϊόν;

Επί της ουσίας, η συμφωνία με την Sportradar, δεν είναι τίποτα αλλο από μία… μπούρδα, αν δεν αλλάξουν οι δομές και η διαδικασία με την οποία ανιχνεύεται η χειραγώγηση αγώνων στην Ελλάδα.

Η Sportradar παρακολουθεί ούτως ή άλλως τον στοιχηματισμό και στους ελληνικούς αγώνες κι όταν βρει κάτι παράξενο, ενημερώνει την ΟΥΕΦΑ, η οποία με τη σειρά της στέλνει την έκθεση στην ΕΠΟ.

Είδατε να γίνεται τίποτα;

Οι φάκελοι πηγαίνουν στην αθλητική δικαιοσύνη, η οποία τους βάζει στο αρχείο λόγω έλλειψης στοιχείων. Αθώοι όλοι.

Αλλωστε, μέχρι τώρα για να θεωρηθεί ένα παιχνίδι χειραγωγημένο και να υποστούν κυρώσεις οι ομάδες, πρέπει να αποδειχτεί ότι συμμετείχαν στο στήσιμο τουλάχιστο τρεις ποδοσφαιριστές.

Φέτος καθόλη τη διάρκεια της σεζόν, ήρθαν αμέτρητοι φάκελοι από την ΟΥΕΦΑ με εκθέσεις της Sportradar για ύποπτα προς χειραγώγηση παιχνίδια.

Όλοι παραδόθηκαν από την αθλητική δικαιοσύνη κρυστάλλινοι στην κοινωνία.

Τι θα αλλάξει με την σημερινή συμφωνία; Προφανώς τίποτα. Μάλλον γι΄ αυτό είναι σαν την “Μεγάλη Παρασκευή” οι Γκιρτζίκης, Μποροβήλος και Καλογιάννης, στην φωτογραφία.

Τσάμπα τα λεφτά, θα σκέφτονται.