By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
ThesSportsThesSports
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • LIFE
  • ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ
Αναζήτηση
Reading: Συνθηκολογεί ο Τσίπρας
Share
Font ResizerAa
ThesSportsThesSports
Font ResizerAa
Αναζήτηση
Follow US
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
FeaturedLIFE

Συνθηκολογεί ο Τσίπρας

Τhessports
Last updated: 01/07/2015 12:35
Τhessports
Share
SHARE

Πιεζόμενος από την κατάσταση, που δημιουργήθηκε, τον πανικό που έπιασε ένα μέρος των πολιτών, που δεν μπορούν να σηκώσουν περισσότερα από 60 ευρώ από τα ΑΤΜ και το πολεμικό κλίμα, που διαμορφώνεται στη χώρα, ο πρωθυπουργός επέλεξε να κάνει πίσω και να αποδεχτεί τους όρους των δανειστών, προκειμένου να μπει η χώρα σε ένα νέο πρόγραμμα και να αποκατασταθεί η χρηματοδότηση…

Το ρεπορτάζ είναι από το newsbomb.gr

Ο Αλέξης Τσίπρας θα αποδεχθεί τους όρους των πιστωτών που βρίσκονται στο τραπέζι των συζητήσεων, με κάποιες αλλαγές, σύμφωνα με επιστολή του πρωθυπουργού προς τους θεσμούς, την οποία και αποκαλύπτουν οι Financial Times.

Η επιστολή των δύο σελίδων, αποστέλλεται στους προϊσταμένους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, όπως αποκαλύπτει ο Peter Spiegel.

Υπενθυμίζουμε ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αναμένεται να συνεδριάσουν στις 18:30 (ώρα Ελλάδας) για να συζητήσουν τη νέα πρόταση του πρωθυπουργού.

«Σας γράφω για να σας πληροφορήσω για τη θέση της Ελλάδας στη λίστα των προαπαιτούμενων δράσεων του Staff Level Agreement, όπως δημοσιεύθηκαν στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις 28 Ιουνίου 2015», αναφέρει, αρχικά, στην επιστολή του ο πρωθυπουργός.

«Η Ελλάδα είναι έτοιμη να αποδεχτεί αυτό το Staff Level Agreement υπό τον όρο των ακόλουθων τροποποιήσεων, προσθηκών ή διευκρινίσεων, ως μέρος μίας επέκτασης του παρόντος προγράμματος του EFSF και της νέας συμφωνίας δανεισμού από τον ESM, για την οποία κατατέθηκε αίτημα σήμερα, Τρίτη 30 Ιουνίου 2015», προσθέτει.

Η επιστολή του Έλληνα πρωθυπουργού σημειώνει πως η Αθήνα θα αποδεχθεί όλες τις μεταρρυθμίσεις στο ΦΠΑ, με εξαίρεση το καθεστώς των νησιών, ενώ στο επίμαχο θέμα της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος, ζητά οι αλλαγές στις πρόωρες συντάξεις να ξεκινήσουν τον Οκτώβριο.

Ζητά, επίσης, το ΕΚΑΣ να μην καταργηθεί από το Δεκέμβριο του 2019, αλλά σταδιακά.

Σχετικά άρθρα

Συνεχίζουν στον ΠΑΟΚ Ομορούγι και Περσίδης
ΠΑΟΚ: «Πρώτη» για Μάτος – Βιεϊρίνια και σύσκεψη με Σαββίδη!
Έκανε… άνω κάτω τη Λίβερπουλ ο Λόβρεν!
ΠΑΟΚ: Προσθήκες στο τμήμα σκάουτινγκ!
Ο ΠΑΟΚ για τη νέα εποχή και το πρώτο «χτύπημα» του Μάτος!
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Previous Article Έκλεισε ο Όλσεν!
Next Article Έφυγε ο Όντουμ!

Τελευταία νέα

Τέλος από τον ΑΠΟΕΛ ο Γκαρσία
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
8 June, 2026
Ανανέωσε τον Νίκολιτς η ΑΕΚ
SUPERLEAGUE Uncategorized ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
8 June, 2026
H Ρέαλ ζητάει να… αφαιρεθούν οι τίτλοι της Μπαρτσελόνα!
ΔΙΕΘΝΗ
8 June, 2026
«Καμπάνες» για Γιαννακόπουλο και Λεπενιώτη – Δεν τιμωρήθηκε ο Μπαρτζώκας
Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ
8 June, 2026
Follow US