«Θέλω μια καινούρια αρχή»

Ο Μάαρτεν Μάρτενς ήταν από τα κεντρικά πρόσωπα του πρώτου φιλικού αγώνα στη νέα σεζόν. Αγωνίστηκε στην επιστροφή του από τον εξάμηνο δανεισμό του στην Σερκλ Μπριζ, σκόραρε κι αμέσως μετά το σφύριγμα της λήξης μίλησε για τα νέα αλλά και για τα πρόσφατα δεδομένα της καριέρας του.

Πιο συγκεκριμένα: «Ηταν μια πραγματικά δύσκολη περίοδος για μένα καθώς πέρασα δύσκολες καταστάσεις. Μέχρι πριν από λίγο καιρό δεν ήξερα ποιό θα είναι το μέλλον μου και τί θα γίνει. Πλέον όλα αυτά αποτελούν παρελθόν καθώς επέστρεψα στον ΠΑΟΚ και θέλω να κάνω μια καινούρια αρχή. Υπάρχει ένας νέος προπονητής στην ομάδα. Γνωρίζω ότι ακόμη δεν είμαι στο εκατό τοις εκατό των δυνατοτήτων μου αφού έχω ακόμη κάποια μικρά προβλήματα υγείας και φυσικής κατάστασης και δεν μπορώ ν᾽ αποδώσω αυτά που θέλω και μπορώ. Σ ᾽αυτό έχω επικεντρωθεί. Να φτάσω στο επίπεδο που θέλω. Οταν γίνει αυτό νομίζω ότι μπορούμε να έχουμε μια καλή σεζόν και να παίξουμε ένα ποδόσφαιρο όπου εμείς θα έχουμε την πρωτοβουλία στο παιχνίδι μας. Θέλω να πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά».

– Ενα από τα νέα στοιχεία αφορά την τεχνική ηγεσία. Οι πρώτες εντυπώσεις;
«Είναι ένας προπονητής με τελείως διαφορετικές ιδέες για το ποδόσφαιρο. Προσωπικά μου αρέσει το πώς το αντιμετωπίζει, ποιά είναι η θεωρία του γι´ αυτό και το πώς ζητά να παίζουμε. Προσωπικά από μένα ζητά περισσότερο δύναμη στο παιχνίδι μου και φυσικά συμφωνώ μαζί του απλά δεν είμαι ακόμη στην κατάσταση εκείνη που μπορώ να το προσφέρω. Το πιο σημαντικό είναι να είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι, να ακολουθήσουμε τη φιλοσοφία του, να δουλέψουμε σκληρά και να πετύχουμε αυτά που πιστεύουμε ότι μπορούμε να κάνουμε ως ομάδα».

– Η αμφισβήτηση και τ᾽ ότι ακόμη δεν είδαμε στον ΠΑΟΚ τον Μάρτενς της Αλκμααρ είναι κάτι που σε πεισμώνει;
«Η αλήθεια είναι ότι μου δίνει έξτρα κίνητρο ν ᾽αποδείξω πράγματα στον ΠΑΟΚ, έστω και σ ᾽αυτήν την τελευταία χρονιά του συμβολαίου μου. Με όλα αυτά που συνέβησαν τα δυο τελευταία χρόνια και δεν αναφέρομαι μόνο στους τραυματισμούς, είναι αλήθεια ότι άρχισα να χάνω την εμπιστοσύνη στον εαυτό μου. Πιστεύω ότι και στο συγκεκριμένο κομμάτι θα με βοηθήσει κι ο νέος τεχνικός κι οι συμπαίκτες μου για να δείξω τον καλό μου εαυτό».

– Πότε πιστεύεις πως θα είσαι απόλυτα έτοιμος;
«Κάθε μέρα αισθάνομαι καλύτερα. Πρέπει να δουλέψω σκληρά και αυτός είναι ο μόνος δρόμος. Αλλά δε θέλω να μιλήσω για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Εγώ πρέπει να συνεχίσω να δουλεύω σκληρά κι αυτό κάνω».