Το κούρεμα των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες, κάτι που σημαίνει ότι ο κόσμος θα δει τα χρήματά του να χάνονται, αλλά και την υποθήκευση της περιουσίας της χώρας, ζήτησε το Eurogroup από την ελληνική κυβέρνηση.
Είναι απίστευτες οι απαιτήσεις των δήθεν εταίρων, πρόκειται για απαιτήσεις που μόνο αποικιοκράτες από τις αποικίες τους θα μπορούσαν να ζητήσουν. Ο Σόιμπλε και οι υποτακτικοί του, που ουσιαστικά συνιστούν το Eurogroup, επιμένουν στην δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων της Ελλάδας για να τα βγάλουν στο σφυρί όποτε θελήσουν!
Αυτό που θέλουν να μεταφέρουν τα σημαντικότερα περιουσιακά στοιχεία της χώρας σε ένα fund στο Λουξεμβούργο για να μπορούν να τα μοιράσουν από εκεί στους δικούς τους επιχειρηματίες.
Το αποκλειστικό ρεπορτάζ είναι από το έγκυρο newsbomb.gr
Όσο προχωράει η διαπραγμάτευση πέφτουν οι μάσκες. Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας όχι μόνο δεν ενδιαφέρονται για τη διάσωση της Ελλάδας, αλλά αντίθετα θέλουν να ξεπουλήσουν όλα τα «χρυσαφικά» και τα «ασημικά». Σοκ προκαλεί το περιεχόμενο του κειμένου στο οποίο κατέληξαν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης κατά τη διάρκεια του Eurogroup, το οποίο ολοκληρώθηκε λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει η κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής για την Ελλάδα.
Μετά την παραπάνω εξέλιξη γίνεται ακόμη πιο σαφές ότι πρόθεση των δανειστών είναι να ταπεινώσουν τον Αλέξη Τσίπρα και τον ελληνικό λαό.
Ωστόσο, το Newsbomb.gr οφείλει να υπενθυμίσει ότι δεν έχει δοθεί ΠΟΤΕ καμία εξουσιοδότηση στον πρωθυπουργό από τον ελληνικό λαό για τέτοιου είδους συζήτηση – πόσω μάλλον – εγκληματική – απόφαση!
Στο μεταξύ, την πρόταση που υπήρχε στο γερμανικό non paper που διέρρευσε, για τη δημιουργία ενός Ταμείου στο οποίο η Ελλάδα θα μεταφέρει περιουσιακά στοιχεία της προκειμένου να αξιοποιηθούν για την αποπληρωμή του χρέους, σχολίασε ο Μάρτιν Σουλτς, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.
«Η ιδέα του Ταμείου προήλθε από τον Γιούνκερ», είπε ο Σουλτς, εμφανιζόμενος και ο ίδιος θετικός σε μια τέτοια ιδέα!!!
Ο κ. Γιούνκερ είχε κάνει λόγο γι’ αυτήν την ιδέα, στο πρώτο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα, πρόσθεσε ο Σουλτς.
«Εάν συζητήσουμε κάτι τέτοιο, πρέπει να συζητήσουμε όχι μόνο επί αριθμών αλλά και επί της Αρχής. Πρέπει να δούμε τι είναι εφικτό και τι δεν είναι με τη διαχείριση του χρέους. Να δούμε ακόμη την ιδιοκτησία αυτού του ταμείου, σε ποιον θα ανήκει», διευκρίνισε.
«Νομίζω ότι η Ελλάδα δεν είχε εχθρική στάση σε αυτή την ιδέα, άλλα το ερώτημα είναι ποιος θα το ελέγχει, ποιος θα έχει τη διαχείριση», είπε και εξήγησε πως το θέμα «θα συζητηθεί απόψε».
«Δεν είναι κακή ιδέα», επανέλαβε και είπε πως «μπορούμε να βρούμε μια λύση απόψε για τη δημιουργία αυτού του Ταμείου».
Επί της ουσίας το σχέδιο – του οποίου αρχιτέκτονες φαίνεται να είναι ο Σόιμπλε και ο Γιούνκερ – προβλέπει τη μεταφορά της κρατικής περιουσίας και του ΤΑΙΠΕΔ στα χέρια των δανειστών. Μάλιστα ζητούν ακόμα και τη μεταφορά της έδρας του Ταμείου στο εξωτερικό.