Οι αποφάσεις της Λίγκας – Ολιγωρία του Ηρακλή

Στο πρώτο διοικητικό συμβούλιο ενόψει της νέας σεζόν, η Λίγκα δεν επικύρωσε και πάλι τη βαθμολογία, πλην των θέσεων των πλέι οφ, που λόγω Ευρώπης έχουν επικυρωθεί, καθώς υπάρχει η εκκρεμότητα με την Κέρκυρα…

Μ΄ αυτό το δεδομένο η Λίγκα δεν μπορούσε να εγγράψει τις δύο ομάδες που ανέβηκαν, ώστε να γίνουν και τυπικά μέλη του συνεταιρισμού και να παραστούν στο συμβούλιο.

Μάλιστα, σε ότι αφορά τον Ηρακλή, η ανακοίνωση της Λίγκας αναφέρει ότι δεν έχει καταθέσει ακόμη τα απαραίτητα έγγραφα από την ένταξή της στη Σούπερ Λίγκα (χωρίς να διευκρινίζεται τι έγγραφα είναι αυτά), και θα τα καταθέσει προσεχώς.

Η ανακοινωση της Σούπερ Λίγκας μετά το συμβούλιο

1/ Με τη σύμφωνη γνώμη όλων των ΠΑΕ-Μελών, πλην της ΠΑΕ Παναιτωλικός η οποία ψήφισε «λευκό», δεν επικυρώθηκε η βαθμολογία της αγωνιστικής περιόδου 2014-15 και συναφώς δεν προκρίθηκε η εγγραφή των νέων Μελών, ΠΑΕ ΑΕΚ και ΠΑΕ Ηρακλής (συνυπολογίστηκε επίσης ότι σε αντίθεση με την ΠΑΕ ΑΕΚ, η ΠΑΕ Ηρακλής δεν έχει καταθέσει ακόμα τα εκ του Νόμου απαραίτητα έγγραφα για την ένταξή της στη Super League, για τα οποία η εν λόγω ΠΑΕ δεσμεύθηκε ότι θα καταθέσει άμεσα).

2/ Το Δ.Σ. αποφάσισε να δεχθεί κατ’ αρχήν ως βάση συζήτησης την πρόταση της ΟΠΑΠ Α.Ε., με κάποιες επιφυλάξεις και παρατηρήσεις.

3/ Το Δ.Σ. αποφάσισε όπως επιλεγεί η εταιρεία Tickethour για το σχεδιασμό και την υλοποίηση κεντρικού συστήματος ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

4/ Οι ανεξάρτητοι οικονομικοί σύμβουλοι της Super League (PWC) θα αποστείλουν προς όλες τις ΠΑΕ τη μελέτη και τις προτάσεις τους, περί διαδικασίας αδειοδότησης των ΠΑΕ, προκειμένου να αποφασιστεί στο επόμενο Δ.Σ. η εισήγηση της Super League προς την ΕΠΟ.

5/Κατόπιν αποδοχής εγγράφου αιτήματος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός αποφασίστηκε όπως τα θέματα τροποποίησης Κ.Ι.Μ. και έγκρισης προκηρύξεων Πρωταθλήματος 2015-16 συζητηθούν στα επόμενα Δ.Σ. και Γ.Σ.

6/ Για τα τηλεοπτικά δικαιώματα εξωτερικού προκρίθηκε ως πλέον συμφέρουσα η πρόταση της FORTHNET και αποφασίστηκε όπως η Super League εισέλθει σε διαπραγμάτευση με την εν λόγω εταιρεία, προκειμένου να οριστικοποιηθεί και να υπογραφεί η σχετική σύμβαση. (Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ διαφώνησε με την εν λόγω απόφαση).