“Πρέπει να σέβεσαι τη μπάλα”

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε τον Άρη, αλλά ο Σούλης Μαρκόπουλος δεν είχε πολλούς λόγους να είναι χαρούμενος μετά το τέλος του ντέρμπι. Όχι τόσο γιατί η ομάδα του δεν έπαιξε πολύ καλά, όσο γιατί τα όσα προηγήθηκαν, μάλλον έκοψαν τη διάθεση απ΄ όλους.

Αναλυτικά, τα όσα είπε ο προπονητής του ΠΑΟΚ :

«Μπράβο στους παίκτες μου γιατί κάνανε πράξη τα περισσότερα που είπαμε. Πρέπει να σέβεσαι την μπάλα 40 λεπτά… Εμείς δώσαμε το δικαίωμα στον Αρη να μπει στο ματς. Κάνανε αδικαιολόγητα λάθη και αγχωθήκακε. Στο δεύτερο ημίχρονο η επίθεσή μας δεν είχε ρυθμό. Παίξαμε καλή άμυνα, μπορούσαμε να κάνουμε καλάθια από τον αιφνιδιασμό. Ο Αρης έβαλε κάποια μεγάλα καλάθια και ίσως δεν ήμασταν έτοιμοι να τον σταματήσαμε με φάουλ ενώ είχαμε να δώσουμε φάουλ. Ο Τσόχλας πέτυχε ένα μεγάλο σουτ στο παιχνίδι στο τέλος. Θα πρέπει να αναλύσουμε το παιχνίδι για την συνέχεια. Τέλος καλό, όλα καλά… Οι παίκτες όταν κάνουν κάποιο λάθος κουμπώνονται μετά. Αυτό τους δημιουργεί προβλήματα και επιθετικά και αμυντικά. Ψάχναμε μόνο μια επιλογή πάσας ενώ είχαμε δυο-τρεις».

Από την άλλη, ο Μίλαν Μίνιτς, είπε :

«Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ, ήταν ένα συμμετρικό παιχνίδι. Ο κόσμος σε τέτοια παιχνίδια βοηθάει για να παίξουν οι ομάδες όμορφο μπάσκετ. Και οι δυο ομάδες έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και στο τέλος κέρδισε αυτός που το ήθελε πιο πολύ. Εμείς από την πλευρά μας μπήκαμε χαλαρά και δώσαμε χώρο στον ΠΑΟΚ. Στην συνέχεια μπήκαμε και πάλι στο παιχνίδι όμως ο ΠΑΟΚ έβαλε κάποια μεγάλα σουτ όπως με τον Τσόχλα και πήρε και πάλι κεφάλι στο σκορ κάτι που κράτησε μέχρι το τέλος Αν και παίξαμε καλή άμυνα σε Κούπερ και Μπόγρη δεν έφτασε μόνο αυτό για να σταματήσουμε τον ΠΑΟΚ. Στο τέλος ο ΠΑΟΚ είχε περισσότερο παθος και συγκέντρωση για αυτό και είναι ο νικητής».