Καταγγελίες από τους οπαδούς του Ηρακλή

Από δυνάμεις της Αστυνομίας και ΜΑΤ γέμισε σήμερα ο σιδηροδρομικός Θεσσαλονίκης γύρω στη 13.00 το μεσημέρι, κατά την αναχώρηση του προαστιακού συρμού με κατεύθυνση το Αιγίνιο.

Όπως καταγγέλουν τα μέλη της Αυτόνομης Θύρας 10, παρά το γεγονός ότι το τρένο ξεκίνησε κανονικά και στην ώρα του, μετά από κάποια μέτρα και με εντολή της αστυνομίας επέστρεψε ξανά στον σταθμό, καθώς σ’ αυτό επέβαιναν περίπου 150 οπαδοί του Ηρακλή.

astynomiaira1“Κοπήκαν εισιτήρια κανονικά από τον κόσμο. Η επιβίβαση έγινε κανονικά στην αμαξοστοιχία και αναμένονταν η αναχώρηση. Ο προαστιακός ξεκίνησε στην ώρα του, μετά όμως από 200 μέτρα ο συρμός σταμάτησε, οι πόρτες κλείδωσαν και ξαφνικά το τρένο έκανε όπισθεν και ξαναγύρισε στον σταθμό.

Εκεί περίμεναν αρκετές διμοιρίες ματ οι οποίοι στάθηκαν στις πόρτες του τρένου. Από τα μεγάφωνα του τρένου έγινε η εξής ανακοίνωση » οι οπαδοί του Ηρακλή απαγορεύεται να ταξιδέψουν με την αμαξοστοιχία και παρακαλούνται να αποβιβαστούν».

Οι πόρτες άνοιξαν, επικράτησε αναστάτωση, ασφαλίτες μπήκαν στα βαγόνια και άρχισαν να κατεβάζουν με τη βοήθεια των ματ όσους η φάτσα τους «θύμιζε γήπεδο» όπως είπαν χαρακτηριστικά. Τελικά κατέβηκαν περίπου 100 οπαδοί ενώ 50 άλλοι που δεν «θύμιζαν γήπεδο» ταξίδεψαν κανονικά” αναφέρουν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους οι φίλοι του Ηρακλή.

Να σημειωθεί ότι οι αστυνομικές δυνάμεις, ακολούθησαν τους οπαδούς τουλάχιστον μέχρι τον Βαρδάρη, μέχρι να βεβαιωθούν ότι αυτοί δεν θα επιβιβαστούν ξανά σε κάποιο άλλο τρένο.