“Έψαχναν γυναίκες για να βρουν διακριτικά”

Στο σημαντικό θέμα που προέκυψε χθες στον σιδηροδρομικό σταθμό Θεσσαλονίκης με τους οπαδούς του Ηρακλή και τα όσα οι ίδιοι κατήγγειλαν αναφέρθηκε το μέλος του “Ημίθεος Συμμετοχική”, Νίκος Υψηλάντης.

“Έτυχε χθες να βρίσκομαι σε ένα κοντινό ξενοδοχείο, όταν δέχθηκα μια κλήση που με ενημέρωνε ότι μια επικίνδυνη “τρομοκρατική οργάνωση” έχει καταλάβει τα τρένα. Πιθανότατα κάποιος που βγαίνει βουλευτής και δεν έχει ιδέα από ποδόσφαιρο, ξύπνησε λάθος και είπε μην αφήνετε τον κόσμο του Ηρακλή, να υποστηρίξει την ομάδα του.

Πήγα στον σταθμό και είδα 50-60 άτομα, δυνάμεις των ΜΑΤ που θέλησαν να σταματήσουν την μετάβαση κάποιων ανθρώπων, χωρίς διακριτικά από την Θεσσαλονίκη προς το Αιγίνιο. Εγώ εκνευρίστηκα αρχικά με τον αρχηγό των διμοιριών, αλλά μετά σκέφτηκα ότι και αυτός εντολές παίρνει. Η κατάσταση είναι παραλογη και αντισυνταγματική” τόνισε ο παραγοντας του Ηρακλή στον Arena FM και πρόσθεσε: “Αρκετοί αστυνομικοί ακολούθησαν αυτούς τους ανθρώπους μέχρι την Μοναστηρίου. Είπα να τραβήξω και βίντεο, αλλά δεν κάνει να ξεφτιλιζόμαστε τόσο πολύ. Γιατί αυτό δεν έχει καμία λογική.

Εγώ προσωπικά έχω κουραστεί να το λέω για τους ανθρώπους της αστυνομίας. Κουράστηκα να λέω ότι υπάρχουν πολλοί ανόητοι που σταματούν τη βία. Εγώ είδα να κατεβάζουν πιτσιρίκια από το τρένο, γιατί κάποιοι θέλησαν να πάνε στο γήπεδο. Είναι δυνατόν αυτό σαν δράση, να μην προκαλέσει αντίδραση;

Και στο Αιγίνιο έγιναν πολλά, καθώς υπήρχαν άνθρωποι που έψαχναν ακόμη και κάτω από τα ρούχα να δουν αν είχαν διακριτικά. Σταμάτησαν ακόμη και γυναίκες, τις οποίες υποχρέωναν να βγάλουν τις μπλούζες τους. Θα γίνουν κάποιες ενέργειες, έγιναν ήδη, αλλά όλοι κωφεύουν. Πραγματικά δεν ξέρω τι να πω, αυτό το πράγμα είναι παράλογο.

Μια πληροφορία αναφέρει ότι ένας σεκιουριτάς της “τραινοσέ” ήταν αυτός που κάλεσε την αστυνομία. Αλλά μάλλον θέλει συρμούς των τρένων να ταξιδεύουν άδειοι χωρίς κόσμο”.