Από την ώρα, που αποφάσισαν ο Άρνεσεν μαζί με τον Τούντορ να δείξουν την πόρτα της εξόδου στον Ράζβαν Ρατς, ο Δανός συνάντησε πολλά προβλήματα στην προσπάθειά του να απαλλαγεί από τον Ρουμάνο αμυντικό και το συμβόλαιό του.
Ο Άρνεσεν ήθελε να τον αποδεσμεύσει αφενός γιατί ο Τούντορ δεν τον θέλει κι αφετέρου για να κάνει χώρο στο μπάτζετ για τις αγορές, που είχε σκοπό να κάνει, αλλά υπήρχε εξ αρχής μεγάλο πρόβλημα να αποδεσμευτεί ο Ρουμάνος.
Ο Ρατς είχε υπογράψει το φθινόπωρο επέκταση του συμβολαίου του μέχρι το 2017 με ετήσιες αποδοχές γύρω στις 600 χιλιάδες ευρώ.
Ποια ομάδα στον κόσμο θα έδινε τόσα χρήματα σε έναν 34χρονο ποδοσφαιριστή, σαν τον Ρατς; Καμία…
Ότι προέκυψε τις προηγούμενες μέρες ήταν φιλολογικό κι ακόμη κι η Βαγιεκάνο δεν υπήρχε εξ αρχής περίπτωση να δώσει τόσα χρήματα…
Ο Άρνεσεν είχε συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορεί να απαλλαγεί αναίμακτα απ΄ αυτό το συμβόλαιο και θεωρήθηκε δεδομένο ότι ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να “ματώσει”, πληρώνοντας τη διαφορά με την ομάδα, που θα επέλεγε να πάρει τον Ρουμάνο αλλά δεν θα μπορούσε να του δώσει τόσα χρήματα.
Ο ΠΑΟΚ, άλλωστε, “μάτωσε” και με τον Μάρτενς, και προκειμένου να του μείνει αμανάτι, του έδωσε ένα μεγάλο μέρος του συμβολαίου του, για να δεχτεί να το λύσει.
Αξίζει να σημειωθεί ότι με τις περιπτώσεις των παικτών, που είναι στη “μαύρη λίστα” στον ΠΑΟΚ προσπαθούν γενικώς να είναι προσεκτικοί.
Αν δεν έχουν καμιά ελπίδα να μείνουν και να παίξουν, ο Ρατς, ο Περέιρα και ο Γκολάσα δηλώθηκαν στη λίστα της ΟΥΕΦΑ για τους αγώνες με την Μπρόντμπι. Κανείς τους δεν μπορεί να κατηγορήσει τον ΠΑΟΚ ότι θίγει την προσωπικότητά τους, διεκδικώντας αποζημιώσεις…
Στην πράξη ο ΠΑΟΚ δείχνει ότι τους θεωρεί μέλη της ομάδας, άλλο αν ουσιαστικά αυτό δεν ισχύει.