Σέντρα σε ώρα …Κίνας στο ισπανικό πρωτάθλημα(video)

Καλά σχεδιασμένο πρόγραμμα με στόχο να υποστηρίξει την πενταετή συμφωνία για την απευθείας μετάδοση των αγώνων του ισπανικού πρωταθλήματος στην τεράστια αγορά της Κίνας ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ισπανικής Λίγκας(LFP), Χαβιέ Τέμπας.

Όπως είπε, οι ώρες έναρξης τουλάχιστον τεσσάρων ομάδων(Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Βαλένθια, Σεβίλλη) θα προσαρμοστούν στις ανάγκες των τηλεθεατών στην Κίνα.

Την ίδια ώρα γίνεται η κατάλληλη προεργασία, προκειμένου 40 ισπανοί προπονητές να μετακομίσουν στην Κίνα και να διδάξουν ποδόσφαιρο σε σχολεία.

«Είμαστε πεπεισμένοι πως σύντομα η ισπανική λίγκα θα ιδρύσει στην Κίνα τις δικές της σχολές ποδοσφαίρου, με στόχο την εκπαίδευση των νεαρών και τη διάδοση των δικών μας ποδοσφαιρικών αρχών» είπε ο Τέμπας.

Συντομότερα φαίνεται ότι θα υλοποιηθεί η συνάντηση ανταλλαγής εμπειριών μεταξύ προπονητών της ισπανικής B’ Εθνικής(Liga Adelante) και ομολόγων τους του κινέζικου πρωταθλήματος.

Γενικά η συνεργασία προβλέπεται πολύ στενή, όπως επιβάλλεται από την συμφωνία πενταετούς διάρκειας για τη μετάδοση των αγώνων του ισπανικού πρωταθλήματος.

Τα παιχνίδια θα μεταδίδει το κανάλι PPTV. Βάσει της συμφωνίας με την πολυεθνική εταιρεία Suning, προιόντα των ισπανικών ομάδων θα πωλούνται σε καταστήματα περίπου 300 πόλεων της αχανούς χώρας.

Σαν πρόξενος του κινέζικου ποδοσφαίρου στην Ισπανία θα λειτουργήσει ο Ζαν Τσενγκοντόγκ(φωτό), τον οποίο απέκτησε η Ράγιο Βαγιεκάνο.

Η εταιρεία Mediapro που έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα του ισπανικού πρωταθλήματος δημοσίευσε βίντεο με στιγμιότυπα από την παρουσίαση της συμφωνίας στην πόλη Νανίνγκ. Το κλίμα ήταν πανηγυρικό, αφού αναμένονται μεγάλα κέρδη.

https://www.youtube.com/watch?v=5zV2hFZJ5Ms