Μετά από αρκετά χρόνια οι ιταλικοί σύλλογοι αποφάσισαν να ξοδέψουν μεγάλα ποσά στο μεταγραφικό παζάρι, ανεβάζοντας το ενδιαφέρον για το νέο Καμπιονάτο, το οποίο ξεκινά σήμερα.
Με τη Γιουβέντους να κάνει …περίπατο, τις Ρόμα και Νάπολι να πασχίζουν να την ακολουθήσουν και τις ομάδες του Μιλάνου να παραπαίουν, το ιταλικό πρωτάθλημα είχε χάσει την αίγλη του. Οι περισσότεροι μεγάλοι σταρ αποχώρησαν από το πρωτάθλημα και η οικονομική κρίση επηρέασε το επίπεδο της λίγκας.
Στο φετινό μεταγραφικό καλοκαίρι όμως, οι μεγαλύτεροι σύλλογοι της χώρας φάνηκαν αποφασισμένοι να ανοίξουν τα πορτοφόλια τους και να ενισχύσουν τα ρόστερ τους.
Οι περσινοί πρωταθλητές, προχώρησαν σε ανανέωση, η Ρόμα εισέπραξε και ξόδεψε ασυνήθιστα υψηλά ποσά για εκείνη, ενώ οι ομάδες του Μιλάνου επέστρεψαν δυναμικά στο παζάρι. Η Νάπολι άλλαξε προπονητή και μεταγραφική στρατηγική, η Λάτσιο προσπάθησε να δώσει βάθος στο ρόστερ της στην προσπάθεια της να επιστρέψει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Στη Φιορεντίνα άλλαξαν τα πάντα αφού η διοίκηση τα «έσπασε» με τον Μοντέλα.
Δεν έλειψαν οι μεταγραφικές εκπλήξεις ούτε από τις μεσαίες ή μικρότερες ομάδες του πρωταθλήματος. Η Μπολόνια έκλεισε τον Ματίας Ντέστρο (πρώην των Ρόμα και Μίλαν), η Σαμπντόρια συμφώνησε με τον Κασάνο, η Ελλάς Βερόνα επέλεξε τον Πατσίνι.
Η Γιουβέντους έχασε σημαντικά γρανάζια της μηχανής της, η οποία πάντως είχε φτάσει ήδη στο …ταβάνι της, συμμετέχοντας στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Πίρλο, Βιδάλ και Τέβες αποχώρησαν, με τον μέσο όρο ηλικίας να μειώνεται αισθητά. Μάντζουκιτς και Κεντίρα ήταν οι έμπειροι που αποκτήθηκαν, Ντιμπάλα, Ρουγκάνι, Άλεξ Σάντρο και Τζάτζα οι νεαροί με ταλέντο. Ο Νέτο αντικατέστησε τον Στοράρι ως αναπληρωματικός του Μπουφόν.
Στη Ρόμα, αφού πρώτα γέμισαν τα ταμεία τους πουλώντας παίκτες που είχαν δανεικούς και δεν ήταν μέλη του ενεργού ρόστερ τους (Ρομανιόλι-Μπερτολάτσι), έπειτα ξόδεψαν πολλά για να ενισχυθούν. Ο Τζέκο και ο Σαλάχ θα ανεβάσουν άμεσα επίπεδο την επίθεση της ομάδας, Φαλκέ και Στσέζνι μπορούν επίσης να δώσουν λύσεις. Η πίεση έχει αυξηθεί επικίνδυνα για τον Ρούντι Γκαρσιά, με τους Ρωμαίους να περιμένουν από τον τεχνικό τους να διεκδικήσει μέχρι τέλους το πρωτάθλημα.
Στη Λάτσιο, μετά την περσινή ονειρεμένη σεζόν, αποφάσισαν να μην αλλάξουν πολλά. Διατήρησαν την ίδια ομάδα, κρατώντας όλους τους βασικούς. Ακόμη και ο επί χρόνια αρχηγός της, Στέφανο Μάουρι, αποχώρησε τον Ιούνιο για να …επιστρέψει δύο μήνες αργότερα. Οι «λατσιάλι» έχουν στόχο να σταθεροποιηθούν στις πρώτες θέσεις κι έπειτα να επιχειρήσουν να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο.
Σε μεγάλες αλλαγές προχώρησε η Φιορεντίνα. Ο αρχιτέκτονας της ομάδας, Βιτσέντζο Μοντέλα αποχώρησε και στη θέση του ήρθε ο Πάουλο Σόουζα. Στη Φλωρεντία έφτασαν οι Αστόρι (κεντρικός αμυντικός, πέρσι στη Ρόμα), Μάριο Σουάρες, πρώην μέσος της Ατλέτικο Μαδρίτης, ο Κροάτης φορ Κάλινιτς από τη Ντνίπρο, ενώ επιστρέφει στην αγωνιστική δράση από (έναν ακόμη) σοβαρό τραυματισμό ο Τζιουζέπε Ρόσι. Αντίθετα, αποχώρησαν οι επιθετικοί Μάριο Γκόμεζ και Σαλάχ, οι μέσοι Πιζάρο και Βάργκας, ο στόπερ Σάβιτς, ο έμπειρος μέσος Ακουιλάνι και ο τερματοφύλακας Νέτο. Οι “Βιόλα” περιμένουν πολλά από τον νεαρό εξτρέμ Φεντερίκο Μπερναρντέσκι, ωστόσο γενικότερα η φετινή τους ομάδα αποτελεί μεγάλο ερωτηματικό.
Η Νάπολι ήταν από τις λίγες κορυφαίες ομάδες που δεν προχώρησαν σε ηχηρές μεταγραφές. Ο Ντε Λαουρέντις αποφάσισε να εμπιστευτεί την ομάδα σε έναν Ναπολιτάνο προπονητή, τον Μαουρίτσιο Σάρι. Θα είναι η πρώτη του σημαντική δουλειά, την οποία πάντως κέρδισε μέσω της εξαιρετικής δουλειάς που έκανε στην Έμπολι. Ο Σάρι έφερε μαζί του τον χαφ Βαλντιφιόρι και αγόρασε τον Άλαν της Ουντινέζε, περισσότερο όμως σκοπεύει να βασιστεί στην καλύτερη δυνατή διαχείριση του υπάρχοντος ρόστερ, από τη στιγμή που οι σημαντικότεροι παίκτες παρέμειναν στον σύλλογο.
Στην Ίντερ, ο Μαντσίνι έπεισε τον Τοχίρ να διαθέσει σημαντικά ποσά ώστε να ενισχυθούν οι νερατζούρι. Στο Μιλάνο έφτασαν οι Μιράντα, Μουρίγιο και Μοντόγια για την άμυνα, παρέμεινε ο Ικάρντι ανανεώνοντας το συμβόλαιό του, ενώ το μεγάλο μπαμ έγινε με την απόκτηση του Κοντογμπιά, τον οποίο διεκδίκησε και η Μίλαν. Αποχώρησαν οι Σακίρι και Ποντόλσκι, ενώ θυσιάστηκε ο Κόβασιτς (πωλήθηκε στη Ρεάλ) ώστε να μειωθεί το οικονομικό άνοιγμα. Ο Μαντσίνι πλέον έχει πληρέστερο ρόστερ, ωστόσο θα έχει και τεράστια πίεση.
Η Μίλαν επέλεξε να δώσει τα ηνία στον Σίνισα Μιχαίλοβιτς, μετά την πετυχημένη πορεία του με τη Σαμπντόρια. Έγινε το απαραίτητο ξεσκαρτάρισμα στο ρόστερ, ενώ αποκτήθηκαν ο γκολτζής της Σεβίλλης, Μπάκα και οι Μάουρι, Λουίζ Αντριάνο και Σοριάνο. Επίσης, η Μίλαν δεν δίστασε να πληρώσει ένα …καράβι λεφτά στη Ρόμα, για να πάρει τους Ρομανιόλι και Μπερτολάτσι, ενισχύοντας παράλληλα και το «ιταλικό στοιχείο» στην ομάδα. Αποχώρησαν πολλοί, με σημαντικότερους τους Ελ Σαραουί και Ραμί. Οι Ροσονέρι θέλουν να επιστρέψουν στις υψηλές πτήσεις και ο Μιχαίλοβιτς δηλώνει έτοιμος για την πρόκληση.