By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
ThesSportsThesSports
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • LIFE
  • ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ
Αναζήτηση
Reading: Tι εστί Μάρκεβιτς;
Share
Font ResizerAa
ThesSportsThesSports
Font ResizerAa
Αναζήτηση
Follow US
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
FeaturedΠΑΟΚΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Tι εστί Μάρκεβιτς;

Γιώργος Κουβεντίδης
Last updated: 05/05/2016 12:38
Γιώργος Κουβεντίδης
Share
SHARE

Σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου στα ουκρανικά ΜΜΕ, ο Μίρον Μάρκεβιτς μίλησε με τον Ιβάν Σαββίδη στο περιθώριο του αγώνα της Σαχτάρ με την Σεβίλλη για το ενδεχόμενο να αναλάβει τον ΠΑΟΚ.

Η συνάντηση έγινε στο Λβιβ, εκεί που αγωνίζεται φέτος η Σαχτάρ. Το Λβιβ είναι η πόλη στην οποια γεννήθηκε και ζει ο Μάρκεβιτς…

Ο Μάρκεβιτς έγιννε γνωστός στο ελληνικό κοινό, από τους αγώνες του ΠΑΟΚ με την Μέταλιστ Χαρκίβ το καλοκαίρι του 2013.

Η Μέταλιστ ήταν ουσιαστικά η ομάδα, που τον εξέλιξε σε έναν από τους καλύτερους σύγχρονους Ουκρανούς προπονητές.

Στην ομάδα του Χαρκίβ πήγε το 2005, ύστερα από περιπλανήσεις σε Καρπάτι, Κρίβμπας, Ζαπορόζιε, Ανζί Μαχάτσκαλα και πάλι Καρπάτι. Οδήγησε την Μέταλιστ στην πρώτη τριάδα του πρωταθλήματος, πίσω από Ντιναμό Κιέβου και Σαχτάρ και αποχώρησε τον Φεβρουάριο του 2012.

Για περίπου έναν μήνα συνεργάστηκε στη Μέταλιστ με τον… Φρανκ Άρνεσεν, ο οποίος προσλήφθηκε στις 30 Ιανουαρίου 2014, αλλά έφυγε μετά από λίγες εβδομάδες λόγω του πολέμου. Σχεδόν ταυτόχρονα έφυγε και ο Μάρκεβιτς.

Η Ντίπρο είναι η τελευταία ομάδα του Μάρκεβιτς από τον Μάιο του 2014 μέχρι σήμερα. Έχει συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο, αλλά λέγεται πως θέλει να φύγει.

Το πρωτάθλημα της Ουκρανίας έχει ακόμη δύο αγωνιστικές, και η Ντνίπρο είναι 3η έχοντας εξασφαλίσει θέση στο Γιουρόπα Λιγκ.

Για ένα φεγγάρι, το 2010, ο Μάρκεβιτς κάθισε σε 4 αγώνες στον πάγκο της Εθνικής Ουκρανίας, παράλληλα με την δουλειά του στην Μέταλιστ, αλλά μάλλον δεν άντεξε την διπλή απασχόληση και παραιτήθηκε.

Ο Μάρκεβιτς είναι 65 χρονών (γεννήθηκε την 1 Φεβρουαρίου 1951), ως ποδοσφαιριστής ήταν χαφ, αλλά δεν έκανε ιδιαίτερη καριέρα, και ως προπονητής είναι θιασώτης του 4-2-3-1, χωρίς να απορρίπτει όμως και το 4-4-2, είτε το κλασικό, είτε σε ρόμβο.

Το πλεονέκτημά του σε σχέση με άλλους πρώην Σοβιετικούς προπονητές είναι πως μιλά άπταιστα αγγλικά, ενώ λόγω της καταγωγής του από το Λβιβ (βρίσκεται στα σύνορα Ουκρανίας – Πολωνίας) μιλά και πολωνικά.

Σχετικά άρθρα

Πάλεψε, αλλά είπε «αντίο» στη σεζόν με ήττα ο ΠΑΟΚ
Eπιβραβεύει τις νταμπλούχες του ΠΑΟΚ ο Σαββίδης!
Ντουμπόφ: «Θα είμαι μέλος της επόμενης ημέρας της Πάφου»
Πάει και για Γιόνσον ο Ηρακλής;
O Tζόλης για τον τελικό του Champions League και την… επόμενη ομάδα του!
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Previous Article Στιγμές από το Παναθηναϊκός-Αρης (vid)
Next Article Αγωγή Ρέμου που ζητάει λεφτά από τον Ηρακλή

Τελευταία νέα

Συγκινημένος ο Μπούτσκος στο «φινάλε» της σεζόν: «Πολεμιστές κι όχι επισκέπτες»
ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΟΚ
30 May, 2026
Champions League: Οι ενδεκάδες του μεγάλου τελικού
ΔΙΕΘΝΗ
30 May, 2026
Μήτρου Λονγκ: «Νιώθω ευλογημένος, θέλω τίτλο με τον Άρη»
ΑΡΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
30 May, 2026
Τέλος από τη Λίβερπουλ ο Σλοτ!
ΔΙΕΘΝΗ
30 May, 2026
Follow US