By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
ThesSportsThesSports
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • LIFE
  • ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ
Αναζήτηση
Reading: Ανακοίνωσε Καλμαζίδη ο ΠΑΟΚ
Share
Font ResizerAa
ThesSportsThesSports
Font ResizerAa
Αναζήτηση
Follow US
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
FeaturedSPORTSΒΟΛΕΪ

Ανακοίνωσε Καλμαζίδη ο ΠΑΟΚ

Τhessports
Last updated: 28/05/2014 15:07
Τhessports
Share
SHARE

Όπως ήταν γνωστό εδώ και λίγες μέρες, ειδικά από τη μέρα που αποφάσισε να αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό, ο Γιάννης Καλμαζίδης θα είναι ο νέος προπονητής της ομάδας βόλει του ΠΑΟΚ.

Το ΤΑΠ ανακοίνωσε σήμερα την συμφωνία με τον 47χρονο προπονητή.

Η ανακοίνωση, συνοδεύεται με ένα αναλυτικό βιογραφικό του…

“Το ΤΑΠ ΠΑΟΚ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την συνεργασία του με τον Ομοσπονδιακό προπονητή Γιάννη Καλμαζίδη για την αγωνιστική περίοδο 2014-2015.

Η διοίκηση αποφάσισε ότι ο κ. Καλμαζίδης είναι ιδανικότερη επιλογή για τον πάγκο του ΠΑΟΚ  καθώς διαθέτει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά ώστε να του εμπιστευτεί το όραμα της δημιουργίας μίας ομάδας ανταγωνιστικής και  αντάξιας των προσδοκιών.

Φωτεινό παράδειγμα η μεταμόρφωση του Παναθηναϊκού υπό την καθοδήγηση του έμπειρου τεχνικού. Τον Δεκέμβριο με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου η ομάδα του Παναθηναϊκού ήταν στην τελευταία θέση της βαθμολογίας χωρίς βαθμούς και δικαίωμα μεταγραφών. Με την έλευση του Γιάννη Καλμαζίδη η αθηναϊκή ομάδα πραγματοποίησε πορεία πρωταθλητισμού μετρώντας 8 νίκες σε 12 παιχνίδια.

Είναι άνθρωπος της σκληρής δουλειάς,  της πειθαρχίας, δουλεύει πολύ στο κομμάτι της τακτικής με πολλές επιτυχίες στο βιογραφικό του έχοντας κατακτήσει πρωταθλήματα και κύπελλα με Ηρακλή και  Ολυμπιακό.

Ο Γιάννης Καλμαζίδης πήρε το πράσινο φως από τη διοίκηση του ΤΑΠ ΠΑΟΚ για να ξεκινήσει άμεσα υπό την ευθύνη του η στελέχωση της ομάδας που θα εκπροσωπήσει τον ασπρόμαυρο σύλλογο στο πρωτάθλημα της VOLLEYLEAGUE 2014-2015.

ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚO ΤΟΥ

Ο Γιάννης Καλμαζίδης γεννήθηκε στις 16 Ιουνίου 1968 στη Βουδαπέστη. Ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα στο βόλεϊ ως αθλητής στη Σουηδία υπό τις οδηγίες του Άντερς Κρίστιανσον , με τον οποίο η τύχη τα έφερε να συνεργαστούν αργότερα όταν και ο πρώτος ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα.

Ως αθλητής ήταν από τους καλύτερους πασαδόρους που πέρασαν από τα ελληνικά γήπεδα. Έχει αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς αγώνες της Σεούλ το 1988 και έχει κατακτήσει 6 τίτλους εκ των οποίων οι 5 ως αθλητής του Ηρακλή. Διατέλεσε αθλητής του ΠΑΟΚ από το 1994 έως και το 1999. Επίσης έχει αγωνιστεί  σε Ορεστιάδα, Έσπερο Βυζαντίου και Άρη.

Ως προπονητής ξεκίνησε την καριέρα του το 2007 στον Ηρακλή ως συνεργάτης του Σουηδού Άντερς Κρίστιανσον με τον οποίο κατέκτησαν το πρωτάθλημα και το Super Cup.

Μετακόμισαν μαζί στον Ολυμπιακό όπου κατέκτησαν το νταμπλ της σεζόν 2008-09. Ο Καλμαζίδης ανέλαβε μόνος του τον Ολυμπιακό όταν ο Κρίστιανσον παραιτήθηκε τον Φεβρουάριο του 2010 οδηγώντας την ομάδα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.  Το καλοκαίρι  έμεινε στον Ολυμπιακό ως δεύτερος πίσω από τον Ιταλό τεχνικό Φλάβιο Γκουλινέλι που παραιτήθηκε την πρωτοχρονιά του 2011, οδηγώντας και πάλι την ομάδα στην κατάκτηση του νταμπλ.  Τη σεζόν 2011-2012 ήταν πρώτος προπονητής στον Ολυμπιακό από όπου και αποχώρησε με τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου. Τον Οκτώβριο του 2012 ανέλαβε την Εθνική Γυναικών όπου παραμένει έως σήμερα. Στις 10 Δεκεμβρίου του 2013 ανέλαβε τον Παναθηναϊκό με μηδέν βαθμούς  και με 8 νίκες σε 12 παιχνίδια στην κανονική περίοδο τον κράτησε στην μεγάλη κατηγορία.

H KAPIEPA TOY ΩΣ ΑΘΛΗΤΗΣ
(Αγωνίστηκε πασαδόρος – 1μ.90)
1978-89: Σολεντούνα (Σουηδία)
1989-92: Oρεστιάδα
1992-94: Eσπερος Bυζ.
1994-99: ΠAOK
1999-01: Hρακλής
2001-03: Άρης
2003-07: Hρακλής

ΔIAKPIΣEIΣ ΩΣ AΘΛHTHΣ
Oλυμπιακοί Aγώνες Σεούλ `88: 7η θέση με την Εθνική Σουηδίας
Eυρωπαϊκό Aνδρών «89: 2η θέση με την Εθνική Σουηδίας
Πρωταθλητής (3 τίτλοι): Σολεντούνα 1988, Hρακλής 2005, 2007
Kυπελλούχος (3 τίτλοι): Hρακλής 2004, 2005, 2007

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΩΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ
2007-08: Β΄προπονητής στον Ηρακλή, συνεργάτης Άντερς Κρίστιανσον
2008-09: Β΄προπονητής στον Ολυμπιακό, συνεργάτης Άντερς Κρίστιανσον
2009-10: Β΄προπονητής στον Ολυμπιακό συνεργάτης Άντερς Κρίστιανσον και βασικός προπονητής μετά την παραίτηση του Σουηδού τον Φεβρουάριο του 2010
2010-11: Β΄προπονητής στον Ολυμπιακό συνεργάτης Φλάβιο Γκουλινέλι και βασικός προπονητής μετά την παραίτηση του Ιταλού τον Ιανουάριο του 2010
2011-12: Α΄ προπονητής στον Ολυμπιακό
Από 13/10/2012: Α΄ προπονητής στην Εθνική Γυναικών
2013-2014 Α΄ προπονητής στον Παναθηναϊκό

ΔIAKPIΣEIΣ ΩΣ   ΠPOΠONHTHΣ
Πρωταθλητής (4 τίτλοι): Hρακλής B» προπονητής 2008, Oλυμπιακός B΄ προπονητής 2009, Oλυμπιακός A΄ προπονητής 2010 και 2011
Kυπελλούχος (2 τίτλοι): Oλυμπιακός B΄ προπονητής 2009, Oλυμπιακός A΄ προπονητής 2011
Σούπερ Kαπ (2 τίτλοι): Hρακλής B  προπονητής 2008, Oλυμπιακός B΄ προπονητής 2010

 

 

Σχετικά άρθρα

Συνεχίζουν στον ΠΑΟΚ Ομορούγι και Περσίδης
ΠΑΟΚ: «Πρώτη» για Μάτος – Βιεϊρίνια και σύσκεψη με Σαββίδη!
Έκανε… άνω κάτω τη Λίβερπουλ ο Λόβρεν!
ΠΑΟΚ: Προσθήκες στο τμήμα σκάουτινγκ!
Ο ΠΑΟΚ για τη νέα εποχή και το πρώτο «χτύπημα» του Μάτος!
TAGGED:ΚαλμαζίδηςΠροπονητής
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Previous Article Κινδυνεύει ο Φαν ντερ Φάαρτ
Next Article Παραιτήθηκε ο Κουβέλης

Τελευταία νέα

Τέλος από τον ΑΠΟΕΛ ο Γκαρσία
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
8 June, 2026
Ανανέωσε τον Νίκολιτς η ΑΕΚ
SUPERLEAGUE Uncategorized ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
8 June, 2026
H Ρέαλ ζητάει να… αφαιρεθούν οι τίτλοι της Μπαρτσελόνα!
ΔΙΕΘΝΗ
8 June, 2026
«Καμπάνες» για Γιαννακόπουλο και Λεπενιώτη – Δεν τιμωρήθηκε ο Μπαρτζώκας
Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ
8 June, 2026
Follow US