Αισιόδοξος πως τα φετινά γενέθλια του ΠΑΟΚ, με την επικείμενη κατάκτηση του πρωταθλήματος, τη νέα Τούμπα στα σκαριά, αλλά και την ασφάλεια που παρέχει ο Ιβάν Σαββίδης δημιουργούν προϋποθέσεις για ένα ακόμη πιο λαμπρό μέλλον παρουσιάστηκε ο Κυριάκος Κυριάκος μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Αθήνας.
Αναλυτικά όσα είπε ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ στον ΣΠΟΡ FM 94,6:
Για την σχεδόν βέβαιη κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον ΠΑΟΚ: «Δεν το έχουμε πάρει ακόμη. Αν το είχαμε πάρει θα πίναμε καφέ έχοντας την κούπα δίπλα μας. Με αυτά που είδαμε πέρσι τα μαθηματικά είναι λίγο δημιουργικά. Όταν έχεις καεί στο χυλό, φυσάς και το γιαούρτι. Πρέπει να σέβεσαι τα μαθηματικά και δεν χρειάζεται από ανυπομονησία να χάσουμε τη σοβαρότητα που έχουμε από την αρχή της χρονιάς. Το θέμα είναι να το πάρουμε κι όχι αν θα είναι τρεις ή τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος».
Για την ασάφεια με τα γενέθλια του ΠΑΟΚ και τη σημασία της ίδρυσης του συλλόγου: «Στον ΠΑΟΚ ούτε τα γενέθλια είναι απλή περίπτωση. Υπήρχε μια ιστορική ασάφεια για το πότε κατατέθηκε και πότε εγκρίθηκε το καταστατικό. Για όλους εμάς η ίδρυση του ΠΑΟΚ ήταν μια ιστορική στιγμή, ένα κοινωνικό φαινόμενο σε μια δύσκολη εποχή, από το 1922 και τις πρώτες ροές προσφύγων.
Η Θεσσαλονίκη είχε μια άσχημη υποδοχή των προσφύγων, για να μην ωραιοποιούμε τα πράγματα. Η ίδρυση του ΠΑΟΚ έδωσε μια άλλη οπτική, ένωσε πολύ κόσμο και δεν ξέρω αν ο κόσμος μετά από τόσα χρόνια τοξικότητας ενδιαφέρεται για τέτοιου είδους λεπτομέρειες. Η ιδέα του ελληνικού ποδοσφαιρικού συλλόγου υπήρχε και στην Κωνσταντινούπολη. Στους Τούρκους τότε απαγορευόταν να παίξουν ποδόσφαιρο, το θεωρούσαν… δυτικό και οι νεαροί Τούρκοι έβρισκαν καταφύγιο στους ελληνικούς και τους αρμένικους συλλόγους. Ένας από αυτούς ήταν ο Ερμής, το λεγόμενο Πέρα Κλουμπ.
Για το τι σηματοδοτούν τα φετινά γενέθλια για το μέλλον: «Τα φετινά γενέθλια είναι τα πρώτα τα υπόλοιπης ζωής μας. Μας βρίσκουν στην καλύτερη κατάσταση των τελευταίων 40 χρόνων. Όχι μόνο εν δυνάμει πρωταθλητές, αλλά και στη θέση να είμαστε στο γκρουπ του σκληρού πρωταθλητισμού για πολλά από τα επόμενα χρόνια και όλα αυτά οφείλονται στην παρουσία του κυρίου Σαββίδη».
Για το θέμα του γηπέδου: «Είμαστε σε μια εποχή που βρισκόμαστε στην τελική ευθεία κατασκευής ενός γηπέδου. Στην Ελλάδα οι γραφειοκρατικές διαδικασίες κρατούν μήνες, αλλά τα πράγματα πηγαίνουν καλά και δεν υπάρχει ανησυχία».
Για το αν ο ΠΑΟΚ θα παίζει στο Καυτανζόγλειο από το Σεπτέμβριο: «Υπάρχει ο σχεδιασμός και γι’ αυτό. Δεν λέω ότι από το Σεπτέμβριο δεν θα υπάρχει Τούμπα, δεν φαίνεται να προλαβαίνουμε αυτό το χρονοδιάγραμμα. Ετοιμάζουμε το πλάνο και για τις δύο περιπτώσεις και στο τέλος της χρονιάς θα πάρουμε την απόφαση. Είναι νωρίς να πούμε οτιδήποτε. Παίζει ρόλο και η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος, που δεν ξέρεις πόσο θα καθυστερήσει τη γραφειοκρατία. Εξαρτάται πόσο γρήγορα θα πάρουμε την άδεια οικοδόμησης».
Για το κλίμα ευφορίας που υπάρχει εν όψει ΑΕΛ: «Δεν μου αρέσει το γενικό πανηγυρικό κλίμα. Εμείς δεν έχουμε κανονίσει πώς θα το γιορτάσουμε, θέλουμε πρώτα να το πάρουμε το πρωτάθλημα και μετά θα δούμε. Στο σενάριο που εύχομαι και πιστεύω, να κερδίσουμε, τα μαγαζιά στη Θεσσαλονίκη δεν θα είναι προσβάσιμα από τους δρόμους. Προφανώς και θα υπάρχει ένα ξέσπασμα χαράς, αλλά εμείς την οργάνωση της φιέστας και της απονομής θα την προχωρήσουμε μετά τη μαθηματική κατάκτηση του τίτλου. Υπάρχουν στόχοι μπροστά, το Κύπελλο, αλλά και το αήττητο. Υπάρχουν κίνδυνοι. Ας αγνοήσουμε το κλίμα των ημερών και ας εστιάσουμε στο δύσκολο παιχνίδι. Οι παίκτες είναι σφουγγάρια, ό,τι κλίμα υπάρχει στην πόλη επηρεάζει την ομάδα. Η δουλειά μας είναι στο γήπεδο και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να κερδίσουμε και με μισό μηδέν. Η ΑΕΛ είναι μια ιστορική ομάδα, που δεν αξίζει να βρίσκεται στη θέση αυτή».
Για την αντιπαλότητα με την ΑΕΚ: «Το έχω πει και πριν από τα περσινά γεγονότα. Η αντιπαλότητα δεν είναι κακή σαν έννοια. Η έχθρα και η τοξικότητα είναι κακές έννοιες, όχι μόνο με την ΑΕΚ, αλλά με κάθε ομάδα. Η αντιπαλότητα όμως υπάρχει, διεκδικούμε έναν στόχο με πολλές ανταγωνίστριες ομάδες. Μακάρι να ήταν και περισσότερες».
Για την προεδρία στη Super League: «Η εμπειρία δείχνει ότι το καλύτερο κι αυτό που εκφράζει την ομαλότητα είναι ο πρόεδρος της Λίγκας να μην είναι από τις μεγάλες ομάδες, γιατί υπάρχει μια καχυποψία. Εκεί ενδεχομένως να αυξάνονται λίγο οι εντάσεις. Υπάρχουν άνθρωποι και ικανά στελέχη σε όλες τις ομάδες, όπως και στους αντιπάλους μας, αλλά και σε μας. Δεν τίθεται θέμα προσώπων. Νομίζω πως είναι προτιμότερο να υπάρχει ένας πρόεδρος με περισσότερο χρόνο, κάτι που είναι δύσκολο στις μεγάλες ομάδες. Το καλύτερο θα ήταν να είναι ένας πρόεδρος κοινής αποδοχής και να υπάρχει ομοφωνία στην αποδοχή του».