Ήταν 13 Ιουλίου του 1972, όταν ο Αριστείδης Μούμογλου έσπαγε τα κοντέρ πετυχαίνοντας 145 πόντους στη νίκη του Ηρακλή επί του ΒΑΟ!
Το ματς που έμεινε στην ιστορία έγινε στη Θεσσαλονίκη. Ο Μούμογλου με ύψος κοντά στο 1.90 έγραψε το όνομα του στη λίστα με τους Έλληνες που πέτυχαν ένα από τα μεγαλύτερα ρεκόρ όλων των εποχών σε ομαδικό άθλημα. Ο Ηρακλής συνέτριψε τον Βυζαντινό Αθλητικό Όμιλο με το επιβλητικό 170-94 με τον 28χρονο γκαρντ-φόργουορντ του «Γηραιού» να σπάει όλα τα κοντέρ πετυχαίνοντας 145 πόντους!
Το ρεκόρ κατείχε μέχρι πρότινος ο Παράσχος Τσάνταλης του Πανελληνίου με 71 πόντους στο παιχνίδι με αντίπαλο τον Πανιώνιο στις 28 Μαρτίου 1971 ενώ δέκα χρόνια αργότερα, ο Παναγιώτης Γιαννάκης θα σημειώσει 73 πόντους στην εκτός έδρας νίκη του Άρη επί του Ιωνικού με 114-113. Τη χρονιά 1971-1972, ο Έλληνας ρέκορντμαν αναδείχθηκε και πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος καθώς σημείωσε συνολικά 654 πόντους.
Ωστόσο, όπως συμβαίνει και με άλλα μεγάλα ρεκόρ, το επίτευγμα του Μούμογλου αμφισβητήθηκε. Αρκετοί υποστηρίζουν πως στον αγώνα κόντρα στο ΒΑΟ σημείωσε 143 και όχι 145 πόντους. Ο λόγος έγκειται στο γεγονός ότι το τελευταίο καλάθι του ήταν εκπρόθεσμο και το παιχνίδι είχε ήδη λήξει. Το επίσημο φύλλο αγώνα βέβαια, έγραφε 145 πόντους!
Η δεύτερη ένσταση οφείλεται στο ότι η αντίπαλη ομάδα παρατάχθηκε στο γήπεδο με τους εφήβους της και επομένως αυτό, έκανε ακόμα πιο εύκολο το έργο του παίκτη του Ηρακλή. Ο Μούμογλου όμως ενήργησε επαγγελματικά, μιας και ο αγώνας ήταν για την Α’ Εθνική κατηγορία.
Μετά το τέλος της αναμέτρησης, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Μακεδονία» είπε χαριτολογώντας: «Το χέρι μου έπαθε… αγκύλωση»!
Από την πλευρά του, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Ρίτσαρντ Ντουξάιρ, ο οποίος ήταν ο πρώτος ξένος προπονητής που ανέλαβε την Εθνική Ελλάδος και ο μοναδικός μέχρι το 2009, τόνισε: «Τέτοιο ρεκόρ δεν έχει σημειωθεί ούτε στις ΗΠΑ»! Αξίζει να σημειωθεί πως την περίοδο αυτή, δεν είχε θεσμοθετηθεί ακόμη το σουτ τριών πόντων.
Ο Αριστείδης Μούμογλου, γεννήθηκε στη Βέροια το 1942 και ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα το 1958 σε ηλικία 16 ετών στη μοναδική ομάδα της καριέρας του, τον Ηρακλή.
Μόλις δύο χρόνια μετά, ο προπονητής του Ηρακλή Άγις Κυνηγόπουλος, τον επέλεξε στο ανδρικό τμήμα της ομάδας και την τριετία 1961-1964, διεκδίκησε με αξιώσεις το πρωτάθλημα. Ειδικότερα, τις σεζόν 1961-1962 και 1963-1964, διέγραψε μια εξαιρετική πορεία τερματίζοντας δεύτερος, πίσω από τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ αντίστοιχα.
Στην Εθνική Ελλάδος κλήθηκε σε ηλικία 17 ετών, ένα χρόνο πριν πάρει το «βάπτισμα του πυρός» στην Α’1 κατηγορία και αγωνίστηκε σε 5 παιχνίδια μετρώντας 7,4 πόντους ανά αγώνα.