Στο πλευρό του υφ. Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, στέκεται ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Αθήνας.
Αναλυτικά, ο Γιώργος Μαυρωτάς μίλησε για:
-τις κατηγορίες που δέχεται ο Λευτέρης Αυγενάκης περί μεροληψίας υπέρ του Ολυμπιακού: «Είναι λίγο-πολύ γνωστά τα γεγονότα. Ο υφυπουργός δέχτηκε μια επίθεση επειδή συναντήθηκε με τον Ολυμπιακό, υπάρχει μια-κακώς κατά τη γνώμη μου-άποψη πως μεροληπτεί προς την μια πλευρά. Γνωρίζοντας τον ίδιο κι έχοντας συζητήσει μαζί του είναι εκτός πραγματικότητας αυτό. Ο ρόλος της πολιτείας δεν είναι να μεροληπτεί, αλλά να βάζει τους κανόνες και να εφαρμόζονται απέναντι σε όλους με τα ίδια μέτρα και σταθμά. Αυτό θα κάνουμε μέχρι το τέλος της θητείας μας απέναντι σε όλους».
-το ενδεχόμενο κυρώσεων από FIFA και UEFA: «Πληροφορίες δεν έχω συγκεκριμένες. Ξέρω ότι θα κάνει μια επίσκεψη ο κ. Αυγενάκης στην Ελβετία και εκεί θα τεθούν όλα τα θέματα. Η εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου μπορεί να αντιστραφεί αν όλοι καταλάβουν τον πραγματικό τους ρόλο. Αν μπει το ελληνικό ποδόσφαιρο στην μαύρη λίστα της UEFA, θα βουλιάξει όλο το καράβι, δεν θα επιβιώσει κανείς. Είναι στο χέρι μας να δείξουμε ότι έχουμε πάρει τα μαθήματά μας».
-το αν η πολιτεία θα πάρει μέτρα: «Αν το νομοθετικό οπλοστάσιο χρειάζεται ενίσχυση, δεν θα διστάσουμε να το κάνουμε. Αυτό που έχουμε πάρει τελείως λάθος στην χώρα μας, είναι πως ο αθλητισμός αντιμετωπίζεται ως εργαλείο κυριαρχίας και όχι ενσωμάτωσης, γιορτής και ψυχαγωγίας. Δυστυχώς εδώ δεν το βλέπουμε έτσι. Θα πρέπει να το ξαναβάλουμε στην ατζέντα, να δούμε πώς πετυχαίνουν οι ομάδες στο διεθνές περιβάλλον, γιατί αν μιλάμε για μια διαρκή πολεμικότητα, τότε δεν μιλάμε για αθλητισμό, αλλά για κάτι άλλο».
-τα χειραγωγημένα παιχνίδια: «Η σύμβαση που υπογράψαμε το 2014 έχει να κάνει με την χειραγώγηση των αγώνων, ώστε με ένα συστηματικό τρόπο να υπάρχει συντονισμός, ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση. Δεν έχει να κάνει μόνο με το στοίχημα, αλλά με την παραχάραξη του αθλητισμού. Θα δημιουργηθεί μια πλατφόρμα αθλητικής ακεραιότητας στην Ελλάδα, επειδή το αθλητικό κίνημα μόνο του δεν μπορεί να αντεπεξέλθει μόνο του. Γι’ αυτό συμμετέχουν η πολιτεία με τις διωκτικές τους αρχές, ώστε να υπάρχει εθνικός και διεθνής συντονισμός, καθώς πλέον υπάρχουν ζητήματα που δεν έχουν σύνορα. Οι αθλητές θα πρέπει να μάθουν ότι δεν πρέπει να στοιχηματίζουν σε αγώνες του αθλήματός τους ή ότι δεν θα πρέπει να διαρρέουν πληροφορίες. Καλή είναι η καταστολή, αλλά αν δεν κινηθείς σε επίπεδο εκπαίδευσης, ό,τι κι αν χτίσεις θα είναι πάνω σε πήλινο πόδια».