Στον Arena FM φιλοξενήθηκε ο Βουλευτής της Α’ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ Γιάννης Δελλής, ο οποίος μίλησε για την ερώτηση που κατέθεσε σχετικά με το Καυταζόγλειο στον κ. Αυγενάκη, τονίζοντας ότι οι απαντήσεις του υφυπουργού ήταν απογοητευτικές.
Αναλυτικά όσα είπε:
Για την ερώτηση που κατέθεσε για το Καυτατζόγλειο: ”Η ερώτηση κατατέθηκε από τον Νοέμβριο και η απάντηση του κ. Αυγενάκη ήρθε τώρα και ήταν απογοητευτική. Δεν περιμέναμε και τίποτα καλύτερο από μια κυβέρνηση που δεν λαμβάνει σοβαρά και άλλους τομείς του αθλητισμού, εκτός του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ. Δεν είναι δυνατόν αυτό το στάδιο να μην μπορεί να ανταποκριθεί στο ρόλο του έτσι ώστε να προπονούνται εκεί οι αθλητές του στίβου. Το ταρτάν του γηπέδου είναι επικίνδυνο ακόμη και για να το περπατήσεις. Δεν μπορεί ένα βοηθητικό γήπεδο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις τόσο χιλιάδων αθλητών. Δεν νοιείται αυτό το ζήτημα να μένει στην εγκατάλειψη τόσα χρόνια και να προβάλλεται ως δικαιολογία η υγρασία της Θεσσαλονίκης, η οποία λένε πως δεν επιτρέπει την επίστρωση του πλαστικού τάπητα. Ο Υφυπουργός μας είπε ότι από τον Αύγουστο μέχρι σήμερα δεν βρέθηκε μια μέρα που η υγρασία στην Θεσσαλονίκη να είναι κάτω από 60%. Νομίζω πως δεν ισχύει κάτι τέτοιο, αλλά υπάρχουν μέρες που η υγρασία δεν είναι τόσο μεγάλη.
Υπάρχουν πολλοί αθλητές οι οποίοι στριμώχνονται ασφυκτικά στο κλειστό γήπεδο που υπάρχει πάνω από το Καυτατζόγλειο. Το να ακούς από Υπουργικά χείλη πως δώσαμε 650.000 για να συντηρηθεί ένα τόσο μεγάλο αθλητικό κέντρο, προκαλεί μόνο θλίψη και οργή”.
Για τις απαντήσεις που πήρε σχετικά με την λύση του προβλήματος: ”Άφησε την επίλυση του ταρτάν για την ώρα που θα το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες. Η απάντηση του ήταν συγκεκριμένη μόνο στο ύψος της χρηματοδότησης. 650.000 ευρώ είναι το κόστος συντήρησης μιας πολυκατοικίας και όχι ενός αθλητικού κέντρου τέτοιου μεγέθους…Μέσα στο γήπεδο στάζουν τα πάντα και έχουν καταστραφεί οι περισσότερες υποδομές”.
Για το τι λένε οι υπεύθυνοι του σταδίου για την κατάσταση του γηπέδου: ”Οι υπεύθυνοι του σταδίου αναγνωρίζουν τα ζητήματα. Από την άλλη περιμένουμε και από εκείνους να υψώσουν την φωνή τους με τα σωματεία τους και τους παράγοντες τους. Πρέπει να αυξηθεί δραστικά η χρηματοδότηση ώστε να αντιμετωπιστούν τα επείγοντα ζητήματα. Δεν υπάρχουν εμπόδια, και ούτε ακόντια για τους αθλητές. Εμείς έχουμε σοβαρές επιφυλάξεις γιατί ξέρουμε πως δεν είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης ο αθλητισμός, η υγεία και η παιδεία”.
Για το αν δίνεται προτεραιότητα σε άλλες πόλεις: ”Δεν θα το έλεγα αυτό. Ενδεχομένως να ακούγεται ελκυστικό στα αυτιά των Θεσσαλονικιών ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Φοβάμαι πως η εγκατάλειψη βρίσκεται σε όλα τα αθλητικά κέντρα της χώρας. Λίγο πολύ τα ίδια συμβαίνουν παντού όσον αφορά τις δημόσιες αθλητικές εγκαταστάσεις. Εμείς νομίζουμε πως αυτό δεν γίνεται τυχαία, αλλά προετοιμάζεται το έδαφος ώστε να δοθούν και αυτές στους ιδιώτες”
Για το αν η χρησιμοποίηση του γηπέδου από τον ΠΑΟΚ μπορεί να είναι λύση για την κατάσταση του γηπέδου: ”Εμείς πιστεύουμε πως όλα τα αθλητικά κέντρα πρέπει να υπάγονται στην ευθύνη της κρατικής χρηματοδότησης. Δεν νοούμε σε καμία περίπτωση την επιχειρηματοποίηση της δράσης τους με οποιαδήποτε αφορμή. Τώρα σε σχέση με τον ΠΑΟΚ δεν ξέρουμε τι μπορεί να σημάνει για τον στίβο όλο αυτό. Πέρα από τα όσα έσοδα που θα φέρει στο γήπεδο δεν ξέρουμε τις επιπτώσεις στις υποδομές και στην δυνατότητα χρήσης τους από τους υπόλοιπους αθλητές”