Στα δυο είναι κυβέρνηση για το θέμα του ανοίγματος των σχολείων. Σύμφωνα με πληροφορίες, από το υπουργείο Παιδείας επιθυμούν να ανοίξουν όλα τα σχολεία, κάτι όμως που δεν βρίσκει σύμφωνο το Μέγαρο Μαξίμου.
Και δεν είναι σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες μόνο το Μαξίμου που δεν συμφωνεί με το άνοιγμα όλων των σχολείων, αλλά και οι ειδικοί, τους οποίους και δικαίως ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμπιστεύεται τυφλά και έχει δικαιωθεί όπως έχει αποδειχθεί από τις εξελίξεις με την πανδημία του κορονοϊού και τον περιορισμό της εξάπλωσής της.
Υπενθυμίζεται άλλωστε ότι ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο τελευταίο του διάγγελμα είχε πει ότι: «…τα σχολεία θα αρχίσουν να ανοίγουν με προσεκτικά βήματα».
Και υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε πρόσφατη συνέντευξή του είπε ότι παρά τις αντίθετες εισηγήσεις από υπουργούς του αποφάσισε μόνος του το κλείσιμο των σχολείων.
Όπως και να έχει δύσκολο φαντάζει να ληφθεί απόφαση που μπορεί να τινάξει στον αέρα τις προσπάθειες όλων των προηγούμενων εβδομάδων όσο και αν κάποιοι ακόμα και μέσα στην κυβέρνηση πιστεύουν ότι ξεπεράσαμε τον κίνδυνο.
Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο απόψεις. Η πρώτη είναι πως θα πρέπει να καθίσουν ξανά στα θρανία μόνον οι μαθητές της Γ’ Λυκείου, προκειμένου να προετοιμαστούν για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις που θα διεξαχθούν οριστικά εντός του τελευταίου 10ημέρου του Ιουνίου. Η δεύτερη ορίζει ότι θα επαναλειτουργήσουν σταδιακά – διαδοχικά, δηλαδή, έως τα τέλη Μαΐου – πρώτα τα Γυμνάσια και μετά τα Δημοτικά.
Ασφαλώς και οι δύο προτάσεις έχουν θετικά κι αρνητικά σημεία και γι’ αυτό θα μπουν στη ζυγαριά των ειδικών της υγείας και του Μαξίμου πριν από τις οριστικές αποφάσεις. Αντιθέτως, τα πανεπιστήμια οριστικά πλέον θα επαναλειτουργήσουν από το φθινόπωρο, καθώς ούτως ή άλλως σειρά μαθημάτων γίνεται και σήμερα εξ αποστάσεως τόσο στα προπτυχιακά όσο και στα μεταπτυχιακά προγράμματα.
Όπως και να έχει τον τελευταίο λόγο έχει το Μέγαρο Μαξίμου.