Για το στρατόπεδο Καρατάσου και το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ: «Φτιάξαμε κάποια γήπεδα και όχι μόνο σε αυτά τα 120 στρέμματα που μας δώσανε το 2005. Το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ δεν προχώρησε για εκείνο το χώρο, γιατί βγήκε ένας νόμος από την προηγούμενη κυβέρνηση που έλεγε ότι όποιος πάρει ένα στρατόπεδο για να το εκμεταλλευτεί πρέπει να δώσει το 5% της αντικειμενικής αξίας της έκτασης κάθε χρόνο σαν ένα ετήσιο μίσθωμα, έβγαινε περίπου 3.500.000 ευρώ τον χρόνο για να έχει μια έκταση που ουσιαστικά δεν θα ήταν δική του. Και η τοπική κοινωνία τότε είχε αντιδράσει γιατί το 75% του πολεοδομικού σχεδίου γράφει για πράσινο και εμείς είμαστε στα όρια. Υπάρχει μια διαμάχη μεταξύ Υπουργείου Άμυνας για την συγκεκριμένη έκταση με το Υπουργείο Εσωτερικών και βρίσκονται στα δικαστήρια».
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έδωσε το στρατόπεδο Καρατάσου στον ΠΑΟΚ»
Ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Δεμουρτζίδης μίλησε στον FOCUS FM 103,6 για το κλειστό της άρσης βαρών στην περιοχή της Σταυρούπολης, πίσω από το δημαρχείο του Παύλου Μελά.
Αρχικά είπε : «Είναι ένα έργο που ήταν ενταγμένο στο Αθήνα 2004, αυτό ήταν μέσα στα λίγα που τελείωσε έστω και λίγο καθυστερημένα. Υπάρχει μια σύμβαση με την ΓΓΑ που τελειώνει το 2028 και μετά θα έρθει στον Δήμο. Υπάρχει ένα τεράστιο κόστος λειτουργίας για να ανοίξει αυτό το κλειστό. Υπάρχουν κλοπές και φθορές στο κλειστό και καταλαβαίνεται ότι για να λειτουργήσει είναι μεγάλο το πόσο, πάνω από τις 200.000 ευρώ. Η ΓΓΑ αδυνατεί και να το φτιάξει και να το συντηρήσει. Μπήκα σε μια διαδικασία με την προηγούμενη κυβέρνηση να βρεθεί λύση και η κ. Νοτοπούλου έδειξε ενδιαφέρον που ήταν στο γραφείο του πρωθυπουργού εδώ. Θέλαμε να γίνει το σπίτι των βαρέων αθλημάτων της Δυτικής Θεσσαλονίκης, αλλά δεν προχώρησε. Έγινε μια πρόταση σε ομάδες της πόλης μας για να το πάρει κάποια ή κάποιες μαζί, να το φτιάξουν και να το λειτουργήσουν. Υπάρχει ένα ενδιαφέρον από μια ομάδα και ζήτησε να παραταθεί αυτό το διάστημα που θα ανήκει το κλειστό και ζήτησαν μια γενναία παράταση. Εμείς ως Δήμος δώσαμε αντί για 15 χρόνια που ζήτησαν, 11 χρόνια να μείνει”.
Για την ομάδα που ενδιαφέρθηκε : “Ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα που μίλησε και ενδιαφέρθηκε για το κλειστό, κάναμε κάποιες επαφές και εμείς από την πλευρά μας είχαμε βάλει όρο να είναι μόνο για βαρέα αθλήματα. Μετά τις εκλογές έχει «παγώσει» το θέμα και δεν γνωρίζουμε τις προθέσεις της νέας κυβέρνησης. Εφόσον θέλει να το δώσει στον ΠΑΟΚ ή όπου αλλού θέλει, δεν μένει κάτι άλλο από το να υλοποιήσει. Ο ΠΑΟΚ ενδιαφέρεται επειδή κάποια στιγμή θα αρχίσουν τα έργα στην Τούμπα, να βρει χώρο, αλλά πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος και να λειτουργήσει”.
Για την παραβατικότητα στην περιοχή: «Η αστυνομία κάνει ότι μπορεί και είναι λογικό όπου υπάρχει εγκαταλελειμένα κτίρια να γίνονται διάφορα. Οι κάτοικοι που είναι στην περιοχή, για να διαμαρτύρονται θα έχουν τα δίκια τους. Για το κτήριο του ΕΠΑΛ στη οδό Λαγκαδά, πολλές φορές έχουμε πάει, έχουμε σφραγίσει τις πόρτες, αλλά έχουν καταφέρει να ανοίξουν τις πόρτες και να ξαναμπούν μέσα. Μόλις το κλείνουμε, το ανοίγουν και γίνεται όλο αυτό το… πινγκ-πονγκ».