Την άποψη ότι πολύ δύσκολα θα ανατρέψει ο Άρης στο CAS το μεταγραφικό ban που του επιβλήθηκε, εξέφρασε σε συνέντευξη που παραχώρησε ο δικηγόρος Πάρης Ατλαμάζογλου.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο Metropolis:
Στην αρχική του τοποθέτηση ανέφερε: «Οφείλουμε να διευκρινίσουμε ότι η ποινή αυτή είναι διαφορετική από την ποινή απαγόρευσης μεταγραφών που είχε προηγηθεί για οικονομικές εκκρεμότητες προς παίκτες τον περασμένο Νοέμβριο. Η πρώτη ποινή μπορούσε να εξαλειφθεί αν πληρώνονταν οι παλιές οφειλές ή αν υπήρχε διακανονισμός ενώ η δεύτερη επιβάλλει την γνωστή ποινή για τις επόμενες δύο μεταγραφικές περιόδους. Το νομοθετικό πλαίσιο άλλαξε το 2018. Να επισημάνω ότι υπάρχει μια διαφορά σε σχέση με την ΑΕΚ: Οι υποθέσεις που είχε η ΑΕΚ κρίθηκαν μέχρι το 2016, ενώ από τον Μάιο του 2018 και εφεξής άλλαξε ο κανονισμός της FIFA και αναφέρει ότι οι νέες ΠΑΕ καλούνται να πληρώσουν ακόμα και για τις παλιές οφειλές των ΠΑΕ. Με αυτά τα δεδομένα έφτασε η απόφαση των τεσσάρων ποδοσφαιριστών στη FIFA, διότι αυτοί πήγαν στη FIFA μετά το 2018».
Για το πώς προέκυψε αυτή η απόφαση βόμβα: «Η υπόθεση του Σιστόν τελεσιδίκησε το 2013 και μέχρι τον Νοέμβριο του 2019 δεν φάνηκε ο παίκτης να κάνει κάποια ενέργεια για να διεκδικήσει τα χρήματα του. Το αίτημα του κατατέθηκε προφανώς μετά τον Μαϊο του 2018 και η πειθαρχική της FIFA εξέδωσε απόφαση, η οποία δεν μπορεί να προσβληθεί με κανέναν τρόπο άλλωστε έχει περάσει και το όριο των 21 ημερών. Αυτή η υπόθεση έγινε αμετάκλητη και δεν μπορεί να προσβληθεί πουθενά. Για τη δεύτερη απόφαση ο Άρης μπορεί να κινηθεί είτε από το CAS είτε στην επιτροπή εφέσεων της FIFA, αλλά, όπως έχει κάνει γνωστό, θα προσφύγει στο CAS. Ο Άρης θα πρέπει να καταθέσει έφεση στο CAS σε 21 ημέρες από την ώρα που θα λάβει όλο το σκεπτικό της απόφασης. Η απόφαση που εκδόθηκε χθες είναι άμεσα εκτελεστή κάτι που σημαίνει ότι δεν μπορεί να κάνει η ομάδα μεταγραφή στις δύο επικείμενες μεταγραφικές περιόδους ενώ ανακαλείται και το δελτίο του Φιορίν Ντουρμισάι».
Αναφορικά με την εκτίμηση που κάνει για την έκβαση της απόφασης: «Ο Αρης εφόσον κερδίσει, θα αρθεί το δεύτερο ban. Εκτιμώ όμως ότι πολύ δύσκολα μία προσφυγή στο CAS θα γίνει δεκτή. Αυτό το λέω γιατί ο Άρης θα αιτηθεί να ανατραπεί η απόφαση της πειθαρχικής. Τον Άρη όμως τον εγκάλεσαν για παραβίαση απόφασης. Όπως αναφέρει η FIFA, ο Άρης παραβίασε τα όσα του είχε ζητήσει με την απόφαση του Νοεμβρίου. Με βάση αυτά τα δεδομένα, πόσο εύκολο είναι να ανατραπεί μια τέτοια απόφαση;
Για τις ευθύνες της ΕΠΟ: Κατά τη γνώμη μου η ΕΠΟ ήθελε να εξυπηρετήσει τον Άρη, κακώς το έκανε και όπως φάνηκε οι διεθνείς ομοσπονδίες δεν παίζουν. Η απόφαση που εκδίδει, πρέπει να γίνεται σεβαστή. Μάλιστα στο διατακτικό σκέλος της απόφασης δίνονται οδηγίες για την εφαρμογή της. Δεν υπάρχει άγνοια. Η ΕΠΟ και στο παρελθόν μας έχει συνηθίσει σε εκπλήξεις. Δεν εφαρμόζει όσα λέει η FIFA αλλά και η UEFA. Η ΕΠΟ πήρε ένα ρίσκο, γνωρίζοντας ότι μπορεί να υπάρχουν συνέπειες. Και οι συνέπειες τώρα είναι δυσβάστακτες. Οι εγκύκλιοι και όλες οι αποφάσεις κοινοποιούνται σε όλα τα μέρη. Στην ομοσπονδία υπάρχει ειδικό τμήμα για τις υποθέσεις εξωτερικού. Έπρεπε να γνωρίζει τις λεπτομέρειες για το τι πρέπει να κάνει».
Για το αν αυτό επηρεάζει και άλλες ομάδες ή μπορεί να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου, πρόσθεσε: «Οι ξένοι παίκτες προσφεύγουν στα όργανα του εξωτερικού, στη FIFA, ενώ οι Έλληνες στα εγχώρια, όμως οι αποφάσεις, οι κανονισμοί που ορίζει η FIFA έχουν άμεση εφαρμογή στις ομοσπονδίες που υπάγονται σε αυτήν, οπότε η ΕΠΟ οφείλει να εφαρμόσει όα ορίζει η FIFA, εκτός αν ο ορίζεται από τον κανονισμό ότι μπορεί να γίνει κάτι διαφορετικό. Με την απόφαση αυτή η FIFA θέλει να κόψει τη μόδα που οι ομάδες άλλαζαν ΑΦΜ για να γλιτώσουν τα όποια χρέη υπήρχαν. Σαφώς και μπορεί να επηρεάσει άλλες ομάδες στο μέλλον».
Τέλος για το αν μπορεί ο Άρης να προχωρήσει σε ανανεώσεις, επεσήμανε: «Ο Άρης με την απόφαση ως έχει δεν μπορεί να κάνει μεταγραφές, αποδεσμεύσεις παικτών και να μετατρέψει ερασιτέχνες παίκτες σε επαγγελματίες. Για τις ανανεώσεις δεν μπορώ να είμαι βέβαιος, είναι κάτι που θα πρέπει να αναφέρεται μέσα στην απόφαση».