Σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης φιλοξενήθηκε ο arbitrator του CAS, Σοφοκλής Πιλάβιος, ο οποίος αναφέρθηκε και στην υποθέσεις του Άρη.
Αναλυτικά όσα είπε στι Yellow Radio 101,7 :
Αρχικά για το CAS ανέφερε:
To CAS είναι ένας οργανισμός που χρηματοδοτείτε από την ΦΙΦΑ και την Ολυμπιακή επιτροπή και αποφασίζει σε τελευταίο βαθμό για αποφάσεις που έχουν κριθεί σε όργανα που έχουν στους κανονισμούς τους το CAS.
Για τους ανθρώπους που απαρτίζουν το CAS:
Γίνεται «διαιτησία» ουσιαστικά, όχι ακριβής δίκη. Στο CAS oι περισσότεροι είμαστε δικηγόροι, αλλά υπάρχουν και άνθρωποι από την Αμερική που από τα Πανεπιστήμια τους έχουν τον ρόλο του διαιτητή.
Για τις υποθέσεις του Άρη και αν βρίσκεται σε κάποια εξ αυτών:
Δεν είμαι και δύσκολα θα είμαι γιατί είναι Ελληνική διαφορά. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι στην διαιτησία κάθε αντίδικο μέρος επιλέγει από έναν «διαιτητή». Τώρα έναν επιλέγει ο Άρης και έναν η ΕΠΟ, με το CAS να βγάζει τον πρόεδρο.
Σε κάποιες διαφορές που τα μέλη δεν θέλουν να πληρώσουν πολλά έξοδα μπορεί να υπάρχει και ένας διαιτητής.
Για τα έξοδα των δύο πλευρών στο CAS:
Ορίζονται έξοδα και για την μία και για την άλλη πλευρά. Αν κάποια πλευρά δεν πληρώσει, πρέπει να πληρωθούν όλα τα έξοδα από την άλλη πλευρά.
Αυτή είναι μία προκαταβολή, αν ο Άρης κερδίσει τότε θα πάρει πίσω τα έξοδα και για τα δύο παράβολα.
Για το αν θα ζητηθούν οι μαρτυρίες ανθρώπων που έχουν
Μπορούν οι άνθρωποι που θα διαιτητεύσουν να ζητήσουν περαιτέρω ακρόαση, ή να ζητήσουν πράγματα και στην προδικασία.
Δεν είναι υποχρεωμένος κανείς να τα δώσει, αλλά κρίνεται η συμπεριφορά του καθενός, αν τα δίνει ή δεν τα δίνει.
Για το αν μπορεί η υπόθεση του Άρη να πάει «πίσω» στα Ελληνικά δικαστήρια:
Από ότι είδα επιδερμικά, στην υπόθεση ΠΑΟΚ και Ξάνθης εμπλεκόταν και μία άλλη υπηρεσία. Κρίθηκε από το CAS ότι θα έπρεπε να συζητηθεί από τα αθλητικά δικαστήρια, επειδή υπήρχε η ΕΕΑ. Τώρα δεν ξέρω αν είναι πιθανό να επιστραφεί.
Έχουν δικαίωμα να την γυρίσουν, απλά εκτιμώ ότι δεν είναι το πιθανότερο σενάριο. Επίσης θεωρώ απίθανο το να γίνει αυστηρότερη η ποινή.
Για την σχέση αδικήματος-τιμωρίας:
Αυτό λέγεται proportionallity, αναλογία της τιμής με το παράπτωμα, το CAS συνυπολογίζει τα πάντα.
Για την συζήτηση που έχει γίνει περί αθλητικής διαδοχής:
Υπάρχει γραπτή οδηγία από το 2019 από την FIFA στο CAS ότι υπάρχει αθλητική διαδοχή. Άλλος λέει τώρα ότι ο νόμος είναι πιο ψηλά από την FIFA, άλλος ότι η FIFA είναι πιο ψηλά από το νόμο.
Αν πας στην Ελλάδα θα πας με τον νόμο, αν πας στην FIFA θα δικαστείς με την FIFA.
Για το πότε θα βγει απόφαση από το CAS:
Εννοείται ότι μπαίνει ένα deadline, το ζητάει το μέρος που επισπεύδει το deadline όταν υπάρχει «κίνδυνος». Δεν γίνεται το CAS να βγάλει απόφαση μετά το τέλος του πρωταθλήματος.
Είχα προσωπικά μία περίπτωση σε ένα πρωτάθλημα, ένα πειθαρχικό. Επειδή κρινόταν κάτι, έπρεπε η απόφαση να βγει μέσα σε τρεις μέρες. Το CAS μπορεί να βγάλει το διατακτικό πρώτα.
Για τις επόμενες διοικήσεις της ΕΠΟ μετά από εκείνον:
Έχω φύγει από την ΕΠΟ το 2012, εδώ και 9 χρόνια δεν έχω κάνει κριτική για τίποτα. Έχω τις απόψεις μου αλλά δεν τις δημοσιοποιώ, δεν θα μιλήσω ποτέ για κανέναν.
Να κάθομαι εγώ να λέω ότι πήρες τον έναν προπονητή, ότι «γιατί δεν πήρες τον άλλον», δεν νομίζω ότι νοιάζει και κανέναν το τι πιστεύω εγώ.
Για το αν θα τον δούμε να επισκέπτεται το Χαριλάου:
Έχω φίλους στην Θεσσαλονίκη, είχα έρθει στο γήπεδο παλιότερα σε ένα παιχνίδι με την Ρόσενμποργκ, ήταν ένα τρομερό παιχνίδι και ο Άρης έχει εξαιρετικούς φιλάθλους, μου αρέσει το Χαριλάου.
Για το ότι άντεξε το «μπούλινγκ»:
Δεν νομίζω ότι άντεξα… και πολύ. Κάθισα 3,5 χρόνια, ήμουν από τους ανθρώπους που είχα δεχθεί παραγοντικό μπούλινγκ.